Різдвяні вітання глав церков

24 ГРУДНЯ – СВЯТВЕЧІР, а 25 ГРУДНЯ – РІЗДВО ХРИСТОВЕ святкують православні та католики всього світу (окрім православних "русского міра" та Югославії).

25 грудня Різдво святкує Римо-Католицька Церква, більшість протестантських Церков, а також більшість православних церков — Вселенський патріархат (Константинопольський, включаючи митрополії Европи, Америки, Азії, крім Афону),
Антиохійська, Олександрійська, Кіпрська, Болгарська, Румунська, Польська, Албанська, Грецька, Молдовська, Естонська, Фінська православні церкви.

Різдво "за старим стилем" в ніч з 6 на 7 січня зустрінуть лише чотири православні Церкви – Російська, Єрусалимська, Сербська і Грузинська, афонські монастирі, а також православні та греко-католики України й Білорусі.

В своєму Різдвяному привітанні Папа Римський Франциск наголосив, що кожен християнин повинен відкриватись на дію Святого Духа, адже "дуже часто Церква, тобто спільнота християн, є безплідною; вона стає матір’ю лише тоді, коли відкривається на Божу новизну, на силу Святого Духа. Церква є матір’ю, а не підприємцем.…
Коли Церква починає вважати, що може усе, коли починає оволодівати сумліннями людей, то сходить на дорогу фарисеїв та садукеїв і стає неплідною....
Молімося, щоб це Різдво вчинило нашу Церкву відкритою на Божий дар, щоб вона дозволила Святому Духові Її здивувати і щоб була Церквою, яка народжує дітей, Церквою-Матірю.", підкреслив Папа Римський.

Вселенський (Константинопольський) патріарх Варфоломій в своєму Різдвяному посланні також сказав що "Будь-яке ідеологічне, громадське і релігійне утворення, яке зневажає людини, створеної за образом Божим, і яке вчить або дозволяє умертвляти іншу людину, часто жорстоким і примітивним способом, звичайно ж не має ніякого відношення до Бога."
Повністю привітання Вселенського патріарха Варфоломія можна прочитати тут: http://www.patriarchate.org/ru/-/patriarchal-proclamation-of-christmas-2014?

До своїх браті в Україні звернулись й митрополити канонічної Української православної церкви (Вселенський патріархат) - ПОСТІЙНОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ УКРАЇНСЬКИХ ПРАВОСЛАВНИХ ЄПИСКОПІВ ПОЗА МЕЖАМИ УКРАЇНИ:
усім вірним Української Православної Церкви поза межами України та нашим братам і сестрам по Вірі в Україні:
"... У ці дні року, Господь нагадує нам, що тільки ті, хто любить і має серце як у малої дитини розуміють таємницю Різдва. Ті, хто не вміє любити та відокремлює себе від інших своїм егоїзмом, Різдва ніколи правдиво не святкуватимуть ні в своєму серці, ні в житті..."
Повністю привітання можна прочитати тут: http://www.uocofusa.org/news_141219_1.html

Патріарх УГКЦ Святослав у своєму Різдвяному привітанні зокрема відзначив: "Немає жодного українця, який не брав би участі в цьому іспиті Господнього провидіння, котрий продовжує тривати. В якомусь сенсі ми всі сьогодні в зоні ризику, у зоні АТО...
Справа кожного християнина – бути близько, бути поруч із тими, хто в біді. Саме це християнське єднання з потребуючими, яке звемо солідарністю, і робить нас сильними. Бо в ньому проявляється і через нього передається нам сила воплоченого Бога, дія Спасителя, який народився для того, щоб вчинити нас вільними і непереможними в Бозі."
Повністю привітання глави УГКЦ можна прочитати тут:
http://news.ugcc.ua/documents/r%D1%96zdvyane_poslannya_blazhenn%D1%96shogo_svyatoslava_72454.html

Різдво УПА

Блог: pbest упц різдво україна Церква УГКЦ свято

Знак гривні
Знак гривні