Антитерористична операція в Слов'янську

Отже, влада все ж наважилась застосувати силу проти сепаратистів.
Станом на ранок нд 12.04.14 в місті почалась давно анонсована для Донбасу АТО.
Дуже коротко про попередні оцінки та перспективи.

1. Вибір місця удару, на мою думку, є помилковим. Після подій вечора сб АТО слід було проводити в Донецьку, а не в Словянську.

2. Склад використаних сил підтверджує тезу щодо бажання влади спиратись суто на силові структури"отримані в спадок". Як далеко зашло це бажання свідчить вчорашнє фактичне розформування батальйону Нацгвадії з Самоборони Майдану. Це вже на межі контрреволюції та державної зради.

3. Вчорашнє звірське побиття, пограбування та затримання активістів на межі Харківської області бійцями розформованого "беркуту" та "соколу" фактично свідчить про збройний бунт в цих підрозділах. Це не лише проблема Харкова. Фактично, міліція зараз зайнята боротьбою з патріотами, а не з сепаратистами. В той же час досі невідомо про жодні дії проти бунтівників в погонах.

Про перспективи.
В Слов'янську не менше 20 - 30 бійців спецназу ГРУ та ще до сотні їх озброєних активних прихильників. Є сотня - дві озброєних пасивних прихильників. Багато це чи мало? Це дуже багато.
Свого часу для того щоб затримати 3-х озброєних бандитів СБУ в Одесі довелоь залучити біля 300 бійців. Тобто співвідношення сил було 1 : 100.
Порахуйте потрібну кількість для нинішніх умов.
Для успіху операції необхідно захопити всі будівлі, контрольовані спаратистами та, дуже бажано, захопити частину бійців ГРУ живими.
В той же час, в будівлі МВС заручники. Отже, застосовувати для штурму будівель важке озброєння проблематично. Якщо взагалі можливо.
При чому операція має досягти поставлених цілей дуже швидко - бажано, ще до настання темряви.

Невдача та віступ буде поразкою. Тривала облога будівель неприйнятна - вона зкує більшість боєздатних сил влади на другорядному напрямку. І це вже буде перемогою сепаратистів.

Тож, на жаль, перспективи АТО невтішні. Але щиро бажаю силовикам успіху. Адже це українські силовики.

Блог: Aleks донеччина україна росія харків луганщина сепаратизм

Знак гривні
Знак гривні