Тріумф вогню і крові

Сьогодні той день і та ніч, яку ви запам’ятаєте назавжди.

Не через кількість жертв, не через кров і вибухи гранат. Сьогодні на ваших губах осів попіл волі.
Оближіть губи.
Відчуйте гіркість, відчуйте сіль, смак запеклої крові.
Воля не згоріла. Вона, врешті, переродилась і вирвалась назовні, обпалюючі все навколо.

Весь цей час в ваших серцях, в ваших душах, міліметр за міліметром, як змія, яка скидає стару шкіру, відроджувалось це почуття. Воля спалила страх, вона з’їла покірність, зцарапала зі склер пліву, скрізь яку сьогоднішній імітаційній мир здавався справжнім, змусила очі слізитися. Воля розбила ілюзії. Від її раптовості нудить.
Але кожен раз, випивши молока і протерши лимонами обличчя, ви повертаєтесь назад, тому що ви вже відчули її один раз. Ви скоштували її смак на своїх губах. І це назавжди.
Птах з вогню здійнявся сьогодні над Києвом. На ваших губах осів його попіл. Ви вже навіть не боїтеся загинути, ви не цураєтеся мертвих, вам не дурно від крові. Ви знаєте, що вільні не вмирають – вони рятують. Рятують тих, кого ще не знудило і тих, кому вже не гаряче грітися біля Феніксу і хто несе його стихію очищення далі, гартуючи націю.

Вони можуть розігнати площу, але вони не розгонять народ. Вони можуть загасити вогонь, але не загасять запал. Вони можуть вбити людей, але їм не вбити їх дух. Дух волі, який вже вкотре клубиться над містом, бережучи героїв і затьмарюючи рабів. Це – вогонь очищення.

Оближіть губи.

Триумф вогню і крові

Блог: Семен Запобіжник майдан революція україна

Знак гривні
Знак гривні