На днях завершилася боротьба жителів та Печерської "Свободи" проти ресторану "Eshak"

З моменту появи ресторану "Eshak" жителі зазнали утисків та дискомфорту. Заклад включився до вентиляції будинку, що спричинило сморід та шум в квартирах. Для обігріву використовувався відкритий вогонь з газових балонів прямо в залі. Прибудинкова територія була забрана під парковку дорогих автомобілів відвідувачів ресторану. Також ресторан користувався сміттєвими баками жителів і проводив вивантаження товарів прямо у дворі.

Мешканці будинку почали вимагати від ресторану припинити дані порушення. Але адміністрація сподіваючись на впливових російських бізнесменів-власників вчинили інакше. Жителів почали залякувати. Тоді люди звернулись до Печерської організації ВО "Свобода" за допомогою. І не прогадали. Націоналісти мають великий досвід боротьби протидії хамству, корупції та свавіллю.

У вересні пройшли збори мешканців на які завітали голова Печерської районної організації ВО "Свобода" Андрій Медведько, член київського комітету Євген Карась та народний депутат України Едуард Леонів.

На зборах було вирішено передати адміністрації ресторану листа з вимогою припинити порушення. Але цього не сталось. Охорона закладу намагалася не пустити громадян та народного депутата до закладу. До ресторану прибули представники якогось етно-кримінального угрупування. Сталося кілька сутичок. На місце подій також прибув народний депутат Андрій Іллєнко.

Це призвело до великого резонансу в суспільстві. На наступний день керівництво ресторану пішло на переговори. Їм було передано перелік вимог, який вони пообіцяли виконати. Для більшої впевненості свободівці надіслали також низку звернень в контролюючі органи з проханням провести перевірки.

Через місяць свободівці прийшли перевірити як виконуються вимоги мешканців. Ми побачили і зняли на відео що:

- Ресторан провів належну шумоізоляцію власної вентиляції. Труба повністю відокремлена від будинку.
- З приміщення ресторану прибрано небезпечні газові балони відкритого вогню.
- Прибрані килими з тротуару та зменшена кількість запаркованих авто.
- Ресторан закупив для своїх потреб два окремих смітника.
- Ресторан забов'язався слідкувати за збереженням дерев на яких опинилася його тераса.
- Адміністрація закладу уважніше слідкує за дотриманням норм щодо шуму в нічний час.
- Особливо важливо, що уповноважений представник власників закладу надав публічне вибачення. Вибачались за некоректну господарську діяльність та хамську поведінку під час візиту свободівців.

Керівництво закладу дуже сумує щодо подій які відбулися. Особливо з причини великої кількості перевірок яких зазнав заклад останнім часом. Адміністрація закладу просить та сподівається що в подальшому будь-які питання будуть вирішені в рамках прямого діалогу з жителями.

Відео про епопею тут

Блог: Народні ТЕКСТИ київ протест ресторан

Знак гривні
Знак гривні