Вирок по справі борзнянського різника

Сьогодні колегія суддів Ніжинського міжрайонного суду проголосила вирок колишньому майору міліції Сергію Ярошенку, більш відомому як «бознянський різник».

Варто відзначити, що суд провів дійсно об’єктивне та неупереджене судове розслідуванні по даному кримінальному провадженню і встановив вину Ярошенка у двох епізодах, які йому інкримінувалися органами прокуратури.

Перший епізод даної справи стосується подій 12 червня 2009 року. Того дня пізно ввечері Ярошенко на своєму автомобілі перебував на території мисливських угідь борзнянського лісового господарства. Коли його автомобіль зупинив єгер Василь Обушний, то Ярошенко завдав йому удар у щелепу і зник з місця пригод.
За свідченням першого потерпілого Обушного, він разом з колегами прибув до урочища Базарщина, яке знаходиться на території борзнянського району. Приблизно о 23:30 вони побачили автомобіль Niva chevrolet. За характером руху автомобіля єгері зрозуміли, що водій за допомогою увімкнених фар полював на звірів. Після того, як працівники лісового господарства зупинили авто Ярошенка, останній наніс сильного удару у нижню щелепу Обушного. В результаті потерпілий отримав струс мозку і втратив свідомість. Наступного дня Обушний звернувся до райвідділу міліції Борзни, але кримінальну справу проти Ярошенка, який на той час працював у внутрішніх органах, порушено не було. Оскаржувати відмову у порушені кримінальної справи, потерпілий Обушний не став.
Мабуть, ця безкарність і послугувала для того, аби Сергій Ярошенко вчинював все нові й нові злочини.

Наступний епізод кримінальної справи стосується подій, які набули широкого розголосу минулої весни. Потерпіла Оксана Циганок та її матір працювали у магазині батька Сергія Ярошенка. За надуманих мотивів Ярошенки нарахували їм нестачу товару на загальну суму більше 120 тисяч гривень і постійно вимагали її, погрожуючи розправою.
11 березня о 8 годині 32 хвилини Сергій Ярошенко, будучи у нетверезому стані, увірвався до помешкання Циганок та вдарив її по обличчю. Далі різник дістав ножа і наніс їй 5 ударів у живіт. Коли ж Сергій Ярошенко взяв її рукою за волосся, а ніж підніс до горла і погрожував перерізати Оксані горло, Циганок почала пручатися і їй вдалося вирватися з рук нелюда, поранивши праву сторону обличчя.
Керуючись інстинктом самозбереження Оксана Циганок збрехала, що гроші знаходяться у сараї. Коли разом з Ярошенком вони вийшли на подвір’я, та втекла від злочинця. Переконавшись, що Сергій Ярошенко залишив двір, поранена Оксана зателефонувала матері та у швидку і розповіла про свої поранення. А фельдшер швидкої повідомив про злочин у міліцію.
Так як Ярошенко у Борзні відомий своєю неадекватною поведінкою і має при собі зброю, його затримання проходило за допомогою працівників спецслужби «Беркут».
Засуджений свою вину не визнавав і стверджував, що Циганок власноруч порізала себе ножем.
Також ще декілька свідків з близького оточення намагалися створити алібі Ярошенку, але до їх показів суд віднісся критично. Покази інших свідків та результати судово-медичних експертиз підтвердили вину колишнього працівника міліції у цих злочинах.
Шкода, що вже не реально довести вину нелюда ще у одному злочині - зґвалтуванні та вбивстві Наталії Корецької.
Та незважаючи на це, бознянський різник Сергій Ярошенко поніс заслужене покарання у вигляді 14 років позбавлення волі.

Крім того, суд задовольнив цивільний позов захисту потерпілої Оксани Циганок про компенсацію моральної та матеріальної шкоди у розмірі 200 тисяч гривен. Також Сергій Ярошенко має відшкодувати до обласного бюджету всі витрати, пов’язані з лікування потерпілої Циганок та витрати судово-медичних експертиз.
Варто відмітити, що адвоката Циганок Олега Купрієнка безкоштовно надав народний депутат Олег Ляшко, який привселюдно обіцяв згноїти Ярошенка.

Блог: Bilousenko кримінал Ярошенко Циганок різник злочин Борзна суд

Знак гривні
Знак гривні