Ляшко назвав діагноз мера-хабарника

27 червня Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних та кримінальних справ розглядав касаційну скаргу засудженого екс-мера Ніжина Михайла Приходька.

У касаційній скарзі засуджений просить суд його помилувати, а кримінальну справу закрити.

Цікавим є той факт, що засуджений за посібництво у вимаганні чиновником хабара, рідний брат мера, Віктор Приходько не оскаржує покарання відносно себе.

Нещодавно прокуратура Чернігівської області подала до суду касаційну скаргу. Правоохоронці й надалі переконані, що мер-хабарник має відбувати покарання, передбачене санкцією частини 3 статті 368 кримінального кодексу (від 8 до 12 років ув’язнення).

Позаяк скарга прокуратури надійшла до суду пізно, і жодна зі сторін не вистигла з нею ознайомитися, судове засідання було перенесене на 1 серпня.

Народний депутат Олег Ляшко, який слідкує за перебігом цієї справи, на своїй сторінці у Facebook заявив, що засуджений видає себе за інваліда.

Нардеп зазначає: "Тепер, щоб уникнути тюряги за свої злочини, він не може придумати нічого іншого, ніж прикинутися тяжкохворим інвалідом. Яких тільки болячок він собі не повигадував: стенокардія, хронічний гастродуоденіт, хронічного піелонефріт, аденома простати, цереброваскулярна хвороба, гостре хронічне захворювання серця, гіпертонічна хворобу, хронічна гіпертонічна енцефалопатія, розповсюджений остроходроз хребта з больовим синдромом та ще з десяток інших".

Олег Ляшко легко пояснює і причини захворювань екс-чиновника. "Всі ці хвороби Приходько сам вказує у своєму жалісливому зверненні до суддів і просить, щоб його на цій підставі помилували. Але всі знають, що довідки про всі ці хвороби та інвалідності Приходько накупив у таких же хабарників, як і він сам, але тільки медичних. Ось як рука руку миє!"

Політик, посилаючись на власні джерела розповідає про, те як засуджений посадовець проводить свій час, вийшовши із СІЗО: "Насправді цей псевдоінвалід-хабарник відпочиває у себе у заміському маєтку у Салтиковій Дівиці, добудовує собі хороми, плаває на катері, ловить сітками рибу з Десни та добряче зустрічає своїх блазнів-соратників, що прижають до нього на джипах жлуктити до ранку горілку. Про ці гульбища постійно розповідають мої виборці з Салтикової Дівиці – це мій округ", – зазначає нардеп.

Тож виходить, що Вищий спеціалізований суд дав засудженому чиновникові ще один місяць на те, щоб добряче відпочити і підготувати організм до місць відбування покарання.

Цікаво, чи до всіх засуджених так поблажливо ставиться сліпа українська Феміда?

Чомусь одні лікуються під пильним наглядом пенітенціарної служби, а інші на заміських базах відпочинку.

Блог: Bilousenko Приходько ляшко злочин Ніжин хабар суд

Знак гривні
Знак гривні