Визначені найкращі банки Центральної та Східної Европи

Журнал Global Finance визначив «Кращі банки ринків у Центральній та Східній Европі» ("Best Emerging Markets Banks in Central & Eastern Europe") за 2013 рік, в ексклюзивному досліджені, яке буде опубліковано в травневому числі журналу, повідомляє сайт gfmag.com.

Фінансисти та фахівці галузі щороку обирають кращих у своїх категоріях. У цьогорічному рейтингу американського журналу Global Finance magazine присутні кращі банки 22 країн Центральної та Східної Европи.
Критерії для вибору переможців включали такі показники як зростання активів, прибутковості, стратегічні взаємини, якість обслуговування клієнтів, конкурентні тарифи та впровадження інноваційних продуктів.

Регіональним переможцем в цій географічній зоні було визнано групу Raiffeisen Bank International. В Україні ж найкращим банком став Приватбанк. Щодо наших сусідів, то в Польщі кращим банком 2013 року оголосили BRE Bank (основний акціонер Commerzbank), в Білорусі - Belarusbank, в Молдові - Moldova Agroindbank, в Румунії - Raiffeisen Bank International Romania, в Росії - Сбербанк, в Угорщині - OTP Bank.

Цей рейтинг став двадцятим, який зробив журнал, обираючи кращих на банківських ринках, що розвиваються. Загалом доповідь охоплює кращі банки в країнах Азії, Близького Сходу, Африки, Латинської Америки, Центральної та Східної Европи. "Кожен регіон та окремі країни представляють унікальні проблеми для банків та їх клієнтів, особливо в складних умовах глобальних фінансових ринків", розповів видавець Global Finance Джозеф Джіаррепуто .

В країнах Азії найкращим регіональним лідером в рейтингу "Best Emerging Markets Banks in Asia" було визнано банківську групу HSBC, а переможцями в окремих країнах стали:
Азербайджан - AccessBank
Вірменія - Ameriabank
Грузія - TBC Bank
Індія - HDFC Bank
Казахстан - Halyk Bank
Китай - Industrial and Commercial Bank of China
Киргизстан - Demir Kyrgyz International Bank
Узбекистан - HamkorBank
(повідомляє сайт scoop.co.nz.).

Читайте також:

Рейтинг найдорожчих банківських брендів світу

Блог: pbest рейтинг фінанси україна банки світ

Знак гривні
Знак гривні