«Ера Партії регіонів-fm»

Ведучі суспільно-політичного розмовного радіо «Ера-фм» перетворилися на загон адептів правлячої Партії регіонів й особисто Віктора Федорича Януковича.

Під час інтерактивного спілкування слухачам майже неможливо висловити критику на адресу чинної влади, адже такі спроби систематично перериваються ведучими ефіру. І чим різкіше невдоволення, тим швидше глушать додзвонювача.

А якщо такому і щастить завершити свою репліку, то висловлене відразу піддається жорсткій обструкції й запереченням з боку радіожурналістів. Вони автоматично стають на бік президента, звинувачуючи людей в некомпетентності, несправедливості та некоректності їхніх закидів.

Набільшим фанатом нині чинної влади в ефірі виступає головний редактор «Ери» Віталій Дикий. Той воліє чути про партію власника радіостанції Андрія Деркача лише позитив, а надто - про Януковича. Часто-густо Дикому буває достатньо почути лише натяк на антипатію до Віктора Федоровича для того, аби обірвати слухача напівслові.

А ще головред має погану звичку нав'язувати свої погляди, відкидаючи альтернативні, пропоновані слухачами, як апріорі хибні, помилкові, упереджені та такі, що не варті найменшої уваги. Не рідко він вдається до відвертого висміювання почутого, демонструючи свою зверхність і неприязнь до "неправильних", на його переконання, абонентів.

Намагається не відставати від нього і Віталій Науменко, який не оминає нагоди вкотре похизуватися тим, що колись був прес-секретарем Леоніда Кучми. Приклад зі свого керівництва беруть й інші журналісти. Особливо це проявляється під час передач «Vox populi», коли слухачі обирають теми для обговорення, й «Власного погляду», де відбувається подальша дискусія.

Також звертає на себе увагу яскраво вираженою політичною ангажованістю авторська програма колишньої парламентської радіокореспондентки, нинішньої дружини лідера КПУ Петра Симоненка, Оксани Ващенко «Розворот.UA».

Складається враження, що напередодні кожної передачі кандидатури гостей ефіру обговорюються на сімейній нараді журналістки та "червоного" вождя. Відтак більшість запрошених складають депутати Компартії, її симпатики з числа експертів, а також представники громадських організацій, так чи інакше пов'язаних з КПУ.

І це при тому, що найбільшу частину аудиторії «Ери» традиційно складають саме «помаранчеві», тобто прихильники Майдану, нинішні симпатики опозиції й противники «біло-блакитної» влади, що чітко випливає з того, хто і з чим намагається прорватися до ефіру, аби заявити про свою громадянську позицію.

Блог: Олексій Мазур партія регіонів "Ера-fm" янукович радіо

Знак гривні
Знак гривні