В США є пан губернатор Благоєвич, в Україні є пані мер Штепа

Місяць тому губернатор штату Іллінойс Род Благоєвич пересів з розкішного авто у вязницю на 14 років. Величезний скандал, CNN говорило про це декілька місяців. Хтось записав його телефонну розмову, де він казав, що місце сенатора від штату отримає не будь-хто, а лише той, хто гарненько розкошелиться. Потім він довго доводив, що малося на увазі не гроші, не йому особисто, а легально вкладені, що його неправильно зрозуміли... Бла бла бла - сказали американські прокурори і висунули йому обвинувачення в корупції по 17-ти пунктах.

Справа в тому, що право бути обраними в США гарантується саме будь-кому: і Клінтонам, і Благоєвичам, і Обамам, і Голожопенкам, гарантується американською Конституцією. І найперша справа губернатора слідкувати за дотриманням конституційних прав. Благоєвич, до його честі, врешті визнав свою трагічну помилку і тепер у нього є багато часу про це думати.

Ось вам українська версія - мер Словянська і член Партії Регіонів перед камерами говорить те саме, що і Благоєвич.

В Україні, читав, режим бореться з корупцією. Медіа також кажуть, що борються з корупцією. Суспільство також каже про "бандюків" і корупціонерів. І?..

PS. Віталій Портников у своєму новому відеоблозі на ту саме тему

Блог: Stan сша корупція штепа благогоєвич

Знак гривні
Знак гривні