УПЦ МП виступає за рівновагу інтересів

УПЦ МП виступає за рівновагу інтересів та моральність українського суспільства

Українська православна церква намагається дотримуватись балансу та рівноваги різноманітних інтересів в українському суспільстві й прагне зробити його більш моральним. Про це заявив Керуючий справами УПЦ МП архієпископ Митрофан.

«Україна сьогодні є державою поліконфесійною. Тут є різні церкви, з якими ми повинні навчитися жити разом та працювати для людей. Головне завдання церкви – це виховання більш духовно зрілих людей. А люди в нас одні, й Україна – одна», про заявив Керуючий справами Української православної церкви, архієпископ Білоцерківський та Богуславський Митрофан на зустрічі з представниками Альянсу християн-професіоналів.

Зараз в суспільстві діють старозавітні принципи – око за око, зуб за зуб. Потрібно, щоб всі ми ставали дійсно християнами. Адже, якщо ми будемо більш моральні, то багато чого зміниться в нашому житті. Завданням же церкви є робити так, щоб все це конкретно можна реалізувати в нашому суспільстсві, підкреслив владика Митрофан.

А в разі, коли зусилля церкви буде підтримувати й саме суспільтсво, то таки зміни стануть ще реальнішими. «Добре, коли ініціативи виходять від самих мирян різних конфесій та різних професій», - сказав співробітник відділу зовнішніх церковних зносин, протоієрей Микола Данилевич. Церква не має бути провідником якихось геополітичних чи геокультурних ідеологій. Церква перш за все повинна залишатись церквою.

У нас є велика кількість єпархій як на сході, так і на заході країни, тому ми повинні всіх цих людей об’єднувати, а не роз’єднувати. Якщо ми робимо якусь офіційну заяву від імені УПЦ, то враховуємо, як до цього поставлять в усіх куточках держави. Тому цього балансу думок та поглядів й намагається дотримуватись Українська православна церква під керівництвом Митрополита Володимира, наголосив протоієрей Микола (Данилевич).

Зустріч представників Альянсу християн-професіоналів з Керуючим справами УПЦ МП

Блог: pbest релігія упц україна Церква

Знак гривні
Знак гривні