"Захопи Банкову!" ("Occupy Bankova Street!")

Як відомо, зараз по Сполучених Штатах котиться хвиля масових протестних заходів, що почалися з акції в Нью-Йорку "Захопи Уолл-стріт" ("Occupy Wall Street") .

Основу громадського руху, який с кожним днем охоплює все нові мегаполіси, становлять представники середнього класу, так би мовити пересічні американці.

Вони протестують проти соціальної несправедливості, висловлюють обурення марнотратною фінансовою політикою великих корпорацій, яка, на переконання протестувальників, спричиняє економічну скруту, котра важким тягарем лягає перед усім на простих американців.

Оголошення вироку Юлії Тимошенко - чим не час для старту в Україні громадянської кампанії під умовною назвою "Захопи Банкову!", яка має об'єднати всіх, кому вже не сила терпіти ненависну владу бандюковичів, зокрема тих, хто вважає, що:

- Тимошенко засуджена несправедливо і взагалі ні в чому не винна;

- Леді Ю далеко не безгрішна, але має нести за все політичну відповідальність на виборах, а не кримінальну, як зараз, що за нинішних обставин виглядає брутальною розправою президента над своїм найголовнішим суперником на минулих виборах і способом убезепечити себе від конкуренції на майбутніх;

- ВОНА нічим не гірша і не краща за Януковича, а тому на лаві підсудних мають сидіти обидва.

Суть заходу полягає в масовому поході на Банкову задля влаштування президенту обструкції, подібно тій, що сталася на відкритті реконструйованого НСК "Олімпійський".

Учасники акції: партії, громадські організації, всі небайдужі громадяни, об'єднані несприйняттям режиму проффесора-рецидивіста. Ті, хто не задоволений соціальною політикою - в лівій колоні, національною - в правій. Решта - по центру. І повний вперед.

Пропоновані гасла: "Зека - геть!", "Ні!" політичним репресіям!", "Свободу політв'язням!", "Україні - волю!", "СТОП податковому терору!", "Досить дебілізму влади!", "Бандитам - тюрми!", "Дістали!", "Україну - в Європу! Яника - в *опу!".

Логічним продовженням "Захопи Банкову1" видаються аналогічні протестні акції "Захопи Грушевського!", "Захопи Різницьку"!, "Захопи Межигір'я!".

У регіонах головними об'єктами кампанії мають стати органи державної влади та місцевого самоврядування, а також інші проблемні установи.

Occupy Bankova Street

Блог: Олексій Мазур "Захопи Банкову" "Occupy Wall Street" "Захопи Уолл-стріт" янукович межигір'я

Знак гривні
Знак гривні