Карта бойових дій. Оновлюється

Ми зібрали дані з відкритих джерел, таких як повідомлення Генштабу та звіти обласних військових адміністрацій, котрі оприлюднюються щодня. Ми не вказуємо конкретних позицій – позначаються лише населені пункти, згадані в цих звітах. Це орієнтовні дані, адже чіткої лінії фронту в нинішній війні немає, а ситуація на полі бою мінлива і може відрізнятися від офіційних повідомлень. Ця карта дає лише загальне уявлення, і якщо ви живете в місцевості, до якої наближаються бої, НЕ ВАРТО орієнтуватися на цю карту при ухваленні рішення про евакуацію.

Позиції ЗСУ позначені блакитним кольором, РФ – червоним (покинуті позиції РФ, або ж позиції, звідки українці вибили росіян тривалий час тому – жовтим). Бордовим – абстрактні "місця бойових дій". Сірим – місця колишніх бойових дій та обстрілів. Цятка означає контроль над населеним пунктом або його околицями (зі зведень ГШ ЗСУ та ОВА, якщо не вказано інше), а також місця, де здійснюються або здійснювалися бойові дії. Клікайте на цятки, аби отримати більше інформації – по деяких населених пунктах ви побачите у вікні ліворуч, окрім назви, опис подій або посилання на новину.

Карта не претендує на вичерпність. На ній позначено дані, починаючи з 19 березня 2022 року. Карта оновлюється відповідно до розвитку подій. Зону окупованих територій ми беремо з Military Land.

Ви також можете порівняти, як з часом змінюється ситуація:

хід війни війна карта

Знак гривні
Знак гривні