Росія атакувала лінію розмежування в багатьох місцях, у тому числі - біля місця розведення в Золотому

Після багаточисельних повідомлень про транспортування бойових частин в ОРДЛО з території Росії протягом останнього місяця (серед іншого, завозили артилерію), сьогодні вночі російські війська атакували наші позиції. У нас – важкі втрати, щонайменше один опорний пункт захоплено ворогом. Відповідальність за це несе персонально Зеленський з його політикою поступової капітуляції – президент, для якого війна "вже закінчилася".

Вранці 18 лютого озброєні формування Російської Федерації пішли в атаку на Донбасі. В результаті бою, який станом на ранок 18 лютого триває біля Золотого, ЗСУ зазнали важких втрат.

Окупанти спробували прорватися через лінію розмежування. Про це повідомили у пресслужбі Операції Об'єднаних сил на Facebook.

"Збройні формування Російської Федерації атакували позиції підрозділів Об'єднаних сил поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний. Окупанти ведуть обстріли по наших захисниках із забороненого Мінськими угодами озброєння. Ворог застосовує міномети калібру 120 мм. Також противник веде вогонь із гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів", – йдеться в повідомленні.

Окупанти почали активно наступати рано-вранці. Станом на 9:00 вівторка на Донбасі тривав бій.

"На жаль, в результаті ворожих обстрілів українські захисники зазнали втрат", – зазначили в ООС.

Журналіст Юрій Бутусов повідомив, що втрати від російської атаки важкі, подібного бою не було з 2018 року.

"Бій у Золотому триває з 5-ї ранку, ситуація на фронті дуже важка, гуркіт артилерії чудово чують жителі Сєвєродонецька, Лисичанська, Попасної, а в Україні тиша, ніхто не турбується у Києві", – заявив він.

Нагадаємо, що штаб ООС змушений з політичних причин говорити що обстріли, або бої, відбуваються в Оріховому, а не в Золотому.

бої в місці розведення поруч з Золотим

За словами Бутусова, на одному з опорних пунктів був ближній бій з російською штурмовою групою. Українська артилерія відкрила вогонь у відповідь і почала підтягувати резерви.

"Всі бояться щось сказати – адже це означає визнати, що порожні розмови про перемир'я і "спільні патрулі" розірвані російськими гаубицями на шматки. Це виглядає зараз як цілковита безпорадність".

Наразі в пресцентрі ОТУ "Північ" розповіли про одного загиблого і 4-х поранених бійців ЗСУ. "Двоє з них евакуйовані та доставлені до медичного закладу. Ще двоє отримують допомогу на місці, вживаються заходи для їхньої евакуації", – розповіли в пресцентрі.

Зазначимо, що в районі цих населених пунктів оборону тримають військовослужбовці 72-ї та 93-ї бригад.

Ветеран АТО Мирослав Гай поінформував про захоплення одного опорного пункту ОС окупантами в результаті штурму.

Також місцеві жителі почали викладати в мережу відео з місця атаки, що здійснена Росією.

Місця боїв 18 лютого, карта @JulianRoepcke, Більд

війна втрати зеленський

Знак гривні
Знак гривні