У Росії ховають снайпера, загиблого в Лівії. Ймовірно, найманця

В результаті бойових дій у Лівії загинув 27-річний уродженець російського міста Оренбург. Видання не вказує його приналежності до приватної військової компанії чи підрозділів російської армії, але повідомило про перебування в цій країні під чужими даними, а також про те, що він був снайпером.

У жовтні 2019 року французьке ЗМІ Lepoint написало про загибель у Лівії 35 бійців російської приватної компанії «Вагнера» (підконтрольна російським спецслужбам та брала участь в агресії проти України) у вересні 2019 року, - нагадує Український мілітарний портал.

Найманці Вагнера в Сирії

Тоді ж стало відомо, що в жовтні 2019-го року в Новоорському районі Оренбурзької області поховали Євгена Ілюваєва. За деякою інформацією, він був бійцем ПВК «Вагнера», брав участь у бойових діях в Лівії та Сирії.

Росіяни в своїх ЗМІ написали, що він потрапив під обстріл з американського гелікоптера, але жодних подробиць події не навели.

Офіційно ж російський уряд відмовляється визнавати наявність регулярних російських військ у Лівії, так само як і підконтрольність ПВК «Вагнера» російським спецслужбам.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

лівія росія війна. кримінал

Знак гривні
Знак гривні