Канал 1+1 випускатиме серіали російською, українську залишать для комедій

Мелодрами українською мовою виглядають гірше, ніж комедії, заявила в інтерв'ю Телекритика продюсерка серіалів та фільмів на телеканалі 1+1 Олена Єремєєва.

«Знайти тональність української мови, щоб глядач її сприймав, досить непросто, - пояснює Олена Єремєєва. - За нашими спостереженнями, мелодрами українською мовою виглядають гірше, ніж комедії. Подивившись комедії, потрапивши у вир подій, вони просто не помічають, якою мовою вони дивляться продукт. Продукти в весняному сезоні ми зробили російською мовою, тому що українська складніше дається для цього жанру. З комедіями українською простіше».

За її словами, якщо комедії для осіннього сезону були зняті виключно українською мовою, то всі 7 мелодрам зняті російською.

Ще одна причина зйомок серіалів російською мовою, за словами представників телеканалу - дистрибуція контенту в країнах СНД. «Україномовні серіали зараз показуються тільки на території України, без продажу за кордон, - роз'яснює генпродюсер 1+1 Максим Кривицький. - Для продажу закладена мета виробляти російською мовою. Серіали, які вимагають адаптації на російську, не закладені в бізнес-модель як потенційний продукт для продажу".

телебачення русифікація фільми

Знак гривні
Знак гривні