Загострення на Донбасі посилюватиметься, є факти, - InformNapalm

За останній тиждень спостерігається значне збільшення використання великокаліберної зброї з боку російських окупаційних військ. Про це щодня звітує у своїх зведеннях ООС, але навіть не це є визначальною ознакою того, що ситуація буде загострюватись.

Про це пише Роман Бурко, засновник спільноти InformNapalm.

Волонтери InformNapalm звернули увагу на новий звіт СММ ОБСЄ №22/2020 за 28 січня, в ньому зазначена значна кількість артилерійських систем та танків російських окупаційних військ, висунутих з порушеннями лінії відведення на окупованих територіях.

Цікаво, що у минулу суботу саме аналізуючи та порівнюючи дані обстрілів та звіти ОБСЄ про висуваня техніки, волонтери InformNapalm чітко визначили, що російські війська обстрілюють зони відведення з самохідних артилерійських гармат 2С9 «Нона-С» 120 мм калібру.

До боєкомплекту 2С9 можуть входити звичайні 120-мм мінометні міни — осколково-фугасні, освітлювальні, димові і запалювальні. Прицільна дальність стрільби осколково-фугасною міною — 7,1 км. І ООС звітують, що саме 120 мм мінами постійно ведуться обстріли з боку окупантів.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

донеччина росія луганщина агресія війна

Знак гривні
Знак гривні