Звільнений з полону: половина з нас заплатила бойовикам, аби бути включеними у списки на обмін

Луганський бізнесмен Денис Секацький, який на окупованих територіях збирав інформацію для СБУ, а потім провів майже 4 роки у полоні, повернувся в Україну під час останнього передноворічного обміну. "За свою свободу я заплатив 32 тисячі доларів, мій товариш - майже 80 тисяч. Більше половини з нас заплатили терористам за те, щоб виїхати", - розповідає він.

"Я жив у Луганську, у мене був свій бізнес, і життя до війни було прекрасним. Але 1 вересня 2014 року я з Луганська виїхав, тому що все закінчилося. Не справдилися мої очікування - адже наші зайшли у Луганськ, а потім відійшли. А в моєму дворі в мене на очах вбили родину. Зробив це п’яний "ополченець". Люди, які до війни, грубо кажучи, лежали обісцяні, почали ходити містом зі зброєю та вважати себе богами. Я більше не витримував цього морально.

Я поїхав спочатку у Сєверодонецьк, потім у Суми, потім у Харків, а згодом знову повернувся у Сєверодонецьк. Почав потрохи вивозити свій бізнес. Від самого початку я прагнув якогось співробітництва з українськими спецслужбами, але мені сказали, що "на даний момент нам не до вас". Питання про якусь партизанську війну всередині навіть не порушувалося, ніхто нічого не потребував, все було чудово...

Так минув 2014 рік. У 2015 я все ж таки познайомився зі службою, точніше з людьми, з якими ми знайшли спільну мову - і робота пішла".


ПОВНЕ ІНТЕРВ'Ю НА ЦЕНЗОРІ

війна луганщина герої

Знак гривні
Знак гривні