Арахамія бовкнув у Давосі, що треба зупинити євроінтеграцію. Потім трішки передумав

Глава депутатської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія вважає, що Україна має тимчасово відмовитися від політики гармонізації власного законодавства із ЄС. Про це він заявив під час виступу в Давосі у середу.

На думку народного депутата, відмова від політики європейської інтеграції, основною компонентою якої є законодавче зближення України та ЄС, потрібна для створення Україною власних правил гри, які, на його думку, дозволять використовувати конкурентні переваги.

"Багато сусідніх країн тиснуть на нас, схиляючи до так званої "гармонізації законодавства" (українського із європейським -ЄП). Однак, я вважаю, що для України це неправильно. Якщо слабша економіка об’єднується із сильнішою, то завжди залишатиметься слабшою, граючи за однаковими правилами", - заявив Арахамія.

На його переконання, Україна повинна створити унікальні правила, й "заради використання наших відмінностей приходитимуть інвестори". "Ці слова можуть бути непопулярними у Європарламенті чи деінде, але ми мусимо зайняти якесь унікальне місце, поки не станемо сильнішими, й вже тоді можемо синхронізуватися", — зазначив депутат.

Арахамія також наголосив на важливості для України створення власних правил гри й використання "конкурентної переваги". "Якщо ми гармонізуємося, то можемо стати найслабшою економікою в ЄС, чимось на кшталт Словенії. Будучи величезною державою, ми матимемо дуже малий вплив, оскільки правила гри вже існують", — вважає він.

Невдовзі віцепрем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба заявив, що попри заяви глави фракції "Слуги народу" Давіда Арахамії, Україна не відмовиться від євроінтеграції. Публічний коментар з цього приводу публікував і сам Арахамія. Він запевнив, що підтримує гармонізацію українського законодавства з європейським, але Україні варто скористатися плановим переглядом деяких положень Угоди про асоціацію та визначити вигідні для себе зміни.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

закон маразм арахамія Європа

Знак гривні
Знак гривні