Зеленський відкликав власний законопроєкт, розкритикований Заходом

Зеленський відкликав власний законопроєкт №2598 про децентралізацію.

Президент України Володимир Зеленський відкликав поданий ним раніше проект закону «Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)» (реєстраційний номер 2598). Як інформує 16 січня сайт глави держави, Зеленський вирішив відправити документ на доопрацювання, - передає Радіо Свобода.

У повідомленні йдеться, що президент ухвалив таке рішення після зустрічі з головою владної фракції «Слуга народу» Давидом Арахамією та його заступниками.

«Учасники відзначили консенсус стосовно стратегічних завдань цієї реформи – створення в Україні системи спроможних місцевих громад. Розвиток місцевого самоврядування повинен поєднуватися з дієвими конституційними механізмами захисту державного суверенітету та територіальної цілісності, а також конституційних прав і свобод громадян», – ідеться в офіційному повідомленні.

Раніше цього тижня посольства Німеччини та Канади розкритикували законопроєкт Зеленського щодо децентралізації. «Зміни до Конституції щодо децентралізації повинні зміцнити права громад! Новий проєкт не відповідає цій вимозі», – йшлося в повідомленні посольства Німеччини в твітері.


Західні партнери розкритикували пропоновані Зеленським зміни до Конституції як недемократичні

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

німеччина канада зеленський конституція регіони

Знак гривні
Знак гривні