Віртуальних людей від Samsung важко відрізнити від реальних. Поки вони не заговорять (ФОТО, ВІДЕО)

Фабрика компанії Samsung розробила віртуальних людей під назвою Neon - вони поводяться й виглядають, як справжні, проте керує ними штучний інтелект:

Анімоване зображення

На відміну від помічників-усезнайок на кшталт Siri або Alexa, ці нові аватари діють не за принципом питання-відповідь, а розмовляють та співпереживають з емоціями, "як справжні люди".

Раніше ми не раз бачили подібне в науково-фантастичних фільмах, але там аватарів якраз і грали справжні люди. Ці ж - дійсно штучні. Трішки заворожує і трішки лякає:

"Неони" рухаються, мають міміку та розмовляють. Вони запам'ятовують факти про свого користувача і розмовляють будь-якою мовою.

Наразі це розробка в початковій фазі - вона діє передусім як чат-боти для відео.

В майбутньому планується, що різні аватари можуть бути фінансовими радниками в банку, віртуальними медсестрами, які записуватимуть на прийом до справжнього лікаря - чи просто консьєржами, які вітатимуться й запускатимуть (або ні) в дім.

Більше того, передбачається, що вони можуть стати дикторами новин, речниками політиків або акторами. А то й просто можуть складати компанію.

Все як у фантастиці.

Перших Неонів уже презентували на Consumer Electronics Show у Лас-Вегасі - вони симулювали інструктора з йоги, банківського клерка, поп-зірку, модель, теледиктора.

Правда, з розмовами поза специфічною темою поки що гірше - але, звісно, все попереду :)

Детальніше англіською - на DeZeen

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

майбутнє технології архітектура

Знак гривні
Знак гривні