Голови ОП й СБУ не повернулися на кризову нараду з відпустки

У нічному засіданні оперативного штабу з питань авіакатастрофи літака МАУ в Ірані, що відбулося в ніч на 9 січня на Банковій, не брали участі голова офісу президента України Андрій Богдан та голова СБУ Іван Баканов, які, ймовірно, досі не повернулися з відпочинку.

На світлині пресслужби ОП видно, що засідання в своєму робочому кабінеті проводить президент Володимир Зеленський, який уже повернувся до Києва з відпочинку в Омані, – передає Новинарня.

В нараді беруть участь прем’єр-міністр України Олексій Гончарук, секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, міністр оборони Андрій Загороднюк, міністр закордонних справ Вадим Пристайко, представники інших відомств. Однак Богдан і Баканов – відсутні.

“Зеленський знайшовся, повернувся з курорту таки в Київ, провів нічне засідання з урядом. Сумно було дивитися на фото, де ті, хто мав би в першу секунду бути на роботі й одразу вилітати в Тегеран, ніяк не могли повернутися з відпустки“, – пише з цього приводу в ФБ колишній міністр інфраструктури Володимир Омелян.

“Сьогодні президент екстрено повернувся в Україну та о 3:27 розпочав нараду… Дивлюся на фото і дивуюся – на нараді відсутній голова комітету з розвідки при президенті України Андрій Богдан, який також є і головою офісу президента, який координує дії силових, розвідувальних і правоохоронних органів. Також відсутній голова Служби безпеки України Іван Баканов. Тобто, ключові люди в даній ситуації”, – зазначає, в свою чергу, журналіст Юрій Бутусов.

“Президент через 18 годин після катастрофи зумів дістатися на службу з Оману – а його підлеглі посміли бути відсутніми на нараді та не повернулися з відпочинку!

ВРАЖАЮЧІ ВІДНОСИНИ Й ПОРЯДКИ В КОМАНДІ ПРЕЗИДЕНТА. ЙОГО НАЙБЛИЖЧІ ПІДЛЕГЛІ, ЯКІ ВІДПОВІДАЮТЬ ЗА БЕЗПЕКУ, МОЖУТЬ НАВІТЬ У ТАКИЙ МОМЕНТ БУТИ ВІДСУТНІМИ НА РОБОЧОМУ МІСЦІ.

А в країні ж війна, і вони зобов’язані планувати свій відпочинок так, щоб мати можливість швидко повернутися до виконання обов’язків”, – зазначає журналіст.

Він наголошує, що “в силу своїх службових обов’язків Богдан і Баканов наділені унікальним обсягом знань, повноважень та контактів у сфері безпеки країни”.

“Як же можна приймати такі рішення за їхньої відсутності, не спиратися на їхню позицію? Чи вона не важлива взагалі? Абсурд!” – додає Бутусов.

Нагадаємо, ввечері 8 січня голову Служби безпеки України Івана Баканова помітили на фешенебельному гірськолижному курорті Куршавель у Франції.

На початку січня 2020 року президент України Володимир Зеленський – колишній партнер Баканова по “Кварталу 95” – відбув на відпочинок в Оман.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

богдан авіація іран сбу катастрофа

Знак гривні
Знак гривні