Адвокат Яни Дугарь: Зеленського підставили цією справою, або це змова

У середу, 8 січня, о 14:00 в Апеляційному суді Києва за адресою вул. Солом’янська, 2-а відбудеться засідання у “справі Шеремета” щодо запобіжного заходу для Яни Дугарь – медсестри 25-ї повітрянодесантної бригади ДШВ ЗСУ.

Раніше, в грудні, Печерський райсуд відправив дівчину під домашній арешт. За версією поліції, вона нібито проводила “розвідку” і виявляла камери відеоспостереження, перед тим як інші уявні учасники групи закладали вибухівку під авто журналіста, – нагадує Новинарня.

Про якісь мотиви для скоєння Яною злочину щодо Шеремета не йдеться. Слідчі поліції висувають єдиний “доказ” причетності Дугарь до цієї справи – візуальна подібність до “розвідниці”, буцімто зафіксованої на камері. Але захист дівчини-військовослужбовця підготував два відео, які вказують на фальсифікацію цього “єдиного доказу”. Також адвокати подали до ДБР заяву про злочин з боку слідства.

На думку захисту, є декілька ознак злочину:

притягнення завідомо невинної до кримінальної відповідальності шляхом штучно створених доказів обвинувачення (стаття, яка передбачає до 10 років позбавлення волі); завідомо неправдивий висновок експерта та незаконне затримання.

Адвокат Коломієць наголошує: або Зеленського і Рябошапку підставили цією справою, або це “глобальна змова на рівні міжнародних домовленостей”.

За його словами, в цій справі головне не процесуальний статус – притягнення до кримінальної відповідальності. Найголовнішим є приниження гідності.

– Для нас це справа про захист верховенства права в Україні. В глобальному значенні – це справа про збереження суверенітету України як правової держави, – каже адвокат.


Детальніше тут

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

шеремет кримінал дугарь

Знак гривні
Знак гривні