«Ковбасна риторика». Як соцмережі сприйняли новорічне вітання Зеленського (ОГЛЯД)

Чимало користувачів відзначають його незвичайний формат у порівнянні зі зверненнями попередніх президентів, проте найбільше уваги (та критики) викликали слова, якими Володимир Зеленський аргументував необхідність єднання українців.

Зокрема, як пише в огляді ВВС Україна, зокрема, Зеленський заявив, що українці уявляють майбутнє країни однаково - як мирної, квітучої країни, що повернула своїх людей та території, "де неважливо, як названа вулиця, бо вона освітлена та заасфальтована".


Сенцов відповів Зеленському: "Я хочу ходити проспектом Бандери, а не Сталіна"

"Картинка гарна, подача креативна, так, але це примітивне і зараз навіть шкідливе послання нації. Повне нівелювання усіх націєцентричних речей та інституцій: від "неважливо якою мовою" до "неважливо яка церква" та "чиїми іменами названі вулиці та пам'ятники", - пише проєктменеджер Експертного Корпусу Роман Кулик.

На його думку, слова президента пролунали як "тотально "ковбасна" плебейська риторика для суспільства без цінностей і самоповаги".

Професор Олексій Панич наголосив на потребі Україні перемогти Малоросію - водночас розкритикувавши попередню владу за спроби створити "панівний" дискурс:

Химерна суміш прийнятних і дивовижних тез:

ЗАЛЕЖИТЬ НЕ ТІЛЬКИ ВІД НАС. ЯКЩО ВОРОГ ПРИЙШОВ ДО НАС ІЗ ВІЙНОЮ, ЯК ЗРОБИТИ "НЕМАЄ ВІЙНИ"? КАПІТУЛЮВАТИ? - коментує одну з тез Зеленського професор Панич.

Бентега щодо цінностей:

«Перша половина привітання Зеленського пройшла під знаком бентеги. Ну сорі, мені не байдуже щодо цінностей, і я на боці правозахисту. Зло має бути покаране, добро підтримане», - прокоментувала промову глави держави виконавча директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк.

Журналіст Андрій Сайчук оприлюднив свою версію короткого переказу новорічного привітання президента України.

Також, уважні читачі у твітері помітили, що джерелом запозичення для промови Зеленського був текст Уласа Самчука "Нарід чи чернь?" Гумор у тому, що для Зе зробили антитезу з Самчука. Тобто, якщо Самчук звертався до народу, то Зеленський на Новий Рік фактично закликав слухачів бути "безликою, без'язикою юрбою", черню.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

соцмережі зеленський суспільство

Знак гривні
Знак гривні