Хто з бійців лишається в полоні (СПИСОК, ФОТО)

Щонайменше восьмеро бійців залишається у полоні бойовиків. Хто вони і коли потрапили в полон - нижче.

В ході обміну з полону було звільнено Бориса Пундора, Кіма Дуванова та Олександра Геймура, які потрапили в полон 22 травня 2019 року, коли вантажівка 53-ї окремої механізованої бригади випадково проїхала наш блокпост та потрапила на окуповану територію, - нагадує Український мілітарний портал.

У полоні помер один з наших військових – старший сержант Роман Беспалий, ймовірно його смерть була спричинена тортурами з боку бойовиків.

Станом на сьогодні ще троє бійців з цієї групи залишаються у полоні, чому вони не були повернуті 29 грудня – невідомо. Мова йде про:

Юрія Гордійчука
Павла Корсуня
Віктора Шайдова.

Серед тих, хто залишається у полоні бойовиків – Ігор Мирончук. Він потрапив у полон 9 лютого 2019 року. Ігор Мирончук – кадровий військовий, у зоні АТО з 2014 року, був у Луганському аеропорту, брав участь у боях за Дебальцеве.

Також не звільнений боєць ООС Микола Гриненко, який потрапив до рук російсько-терористичних військ на Донбасі 23 січня 2019 року. Він проходив службу у 79 десантно-штурмовій бригаді. 1 лютого 2019 року засоби пропаганди окупаційних військ виклали відео з його допитом. Микола родом з Миколаївської області, за контракті з січня 2018 року.

Ще один не звільнений: 17 січня 2019 року у полон потрапив 20-річний боєць 58-ї окремої мотопіхотної бригади Станіслав Панченко. Оскільки хлопець до служби у Збройних Силах України цікавився національно-патріотичною тематикою, російсько-терористичні засоби пропаганди використовували його для своїх відео.

Крім того, у ніч з 28 на 29 грудня 2018 року окупанти захопили в полон бійця 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади Андрія Качинського. 3 січня проросійські найманці виклали відео, на якому військовий заявив, що потрапив у полон.

Більш незрозумілий випадок: 2 травня 2018 року у районі населеного пункту Широкине потрапив у полон, а за іншою версією дезертирував, військовий 36-ї бригади морської піхоти Віталій Чміль. За оприлюдненою інформацією прес-служби ООС, українська розвідка підтвердила, що спецслужби російсько-терористичних військ проводили “підготовку” військового до зради і в подальшому використовували його у своїх пропагандиських відео. В цей же час у цю версію не вірять в родині військового та запевняють, що Віталій не міг зрадити та давав всі свідчення під тиском. Також в ході “прес-конференції” бойовиків вони називали Віталія таким, що потрапив у полон, а не перейшов на їх сторону.

Ймовірно, що інформація про бранців окупантів не є повною та буде доповнюватися.

армія донеччина війна луганщина

Знак гривні
Знак гривні