Під Лук'янівським СІЗО – акція проти обміну ексберкутівців (ОНОВЛЕНО)

Оновлено: 13:50, 29/12/19 Акцію згортають, у зв'язку з інформацією про те, що екс-беркутів обміняли. "Цю інформацію я прочитав щойно, що "Беркут" обміняли. Що можу сказати? Сьогодні було розтоптане правосуддя та Революція Гідності. Жодних шансів тепер покарати вбивць Небесних сотні, з'ясувати правду — немає. Я думаю, акція буде закінчуватися, оскільки мета її, на жаль, не була досягнута", — сказав один із координаторів.

Оновлено: 10:50, 29.12.19 "Стан зараз такий: все ще є інформація, що беркутівці - всередині, а тому, поки не відбудеться обмін, дуже важливо, щоб люди підтягнулись і допомагали у блокуванні всіх виходів", - зазначив один з активістів-координаторів.

Він додав, що наразі частина людей перебуває під СІЗО ще з ночі, "а декотрі - ще зранку, з суду". Наразі на місці чергують до сотні людей та близько десяти автівок - активісти чергують по черзі та періодично гріються в автомобілях.

Оновлено: 00:14, 29.12.19 На цей момент, на місці біля СІЗО знаходиться близько 200 людей. Учасники акції протесту прибувають. Люди також моніторять всі можливі виїзди із будівлі СІЗО, час від часу групами переміщаючись між під'їздами до пенітенціарної установи. Також періодично активісти барабанять по сміттєвим бакам.

Волонтер і активіст Роман Синіцин закликав влаштувати акцію під Лук'янівським СІЗО у Києві, щоб завадити вивезти обвинувачених у розстрілах на Майдані ексберкутівців для обміну, що має відбутися у неділю.

Синіцин: "Виглядає все так, що беркутів відпустять без вироку суду... Єдиний вихід – масово бути присутніми під СІЗО і судом, на випадок намагання вивезти звідти цей біомусор.

Під судом і у суді зараз є пару сотень людей. А от хто готовий за пару годин підтягнутись на Дегтярівську, 13 під Лук’янівське СІЗО? Ставте плюсик в коментар і готуйте теплі речі й чай".

Деталі: Учасники акції мають зібратися о 20 годині біля Лук'янівського СІЗО і "протриматися до завершення обміну".

Що було раніше: У суботу Київський апеляційний суд розглядає апеляції на продовження запобіжних заходів 5 ексберкутівцям, яких звинувачують у розстрілах під час Майдану в 2014 році.

У ході засідання прокурор Сергій Куций підтвердив, що колишні бійці спецпідрозділу "Беркут", обвинувачені у розстрілах на Майдані, перебувають у списках на обмін.

Президент Володимир Зеленський підтвердив, що обмін утримуваними особами відбудеться 29 грудня.

Джерело: УП

акція протест

Знак гривні
Знак гривні