Архітектори показали проєкт аеропорта у Дніпрі (ФОТО)

Нинішній аеропорт Дніпра не в змозі прийняти літаки навіть у незначний туман. Планують побудувати новий:

Австрійська компанія Airport Consulting Vienna презентувала відеовізуалізацію аеродрому міжнародного аеропорту в Дніпропетровській області. Про це повідомляє Дніпропетровська ОДА, яку цитує Хмарочос.

«Досі Дніпропетровська область залишається закритою, бо добиратися сюди просто незручно. Іноді всі плани зводяться нанівець, коли через застарілі системи навігації існуючий аеропорт не в змозі прийняти літаки навіть у незначний туман. Тому часто бізнесмени та інвестори обирають для зустрічей Київ, а не Дніпро. Сучасні повітряні ворота відкриють Дніпропетровську область для всього світу. Для нас це – проєкт номер один», – заявив голова ОДА Олександр Бондаренко.

Будівництво нового аеродрому почнеться влітку 2020 року. Злітно-посадкову смугу мають продовжити до 3,2 кілометра. Бюджет проєкту складає 1,2 мільярда гривень. Міжнародний термінал та VIP-термінал у єдиному комплексі будуватиме українська промислово-фінансова група DCH.

Торік планували побудувати новий аеропорт «Придніпров’я» між містами Дніпро та Запоріжжя, а саме біля села Солоне. Згодом від цієї ідеї відмовилися та вирішили реконструювати старий аеропорт Дніпра.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

авіація дніпропетровщина архітектура дніпро

Знак гривні
Знак гривні