«Богдан» починає серійне виробництво першого власного електробуса

Конструкторське бюро автомобільної компанії «Богдан Моторс» завершило розробку нової моделі електричного автобуса. Про це пише Центр транспортних стратегій.

Наразі ведуться роботи з виготовлення передсерійного зразка. В компанії говорять, що серійне виробництво розпочнеться з 2020 року в Луцьку.

Новий «Богдан» має 12-метровий кузов, виготовлений з неіржавіючої сталі, він має повністю низький рівень підлоги. Автобус призначений для перевезення пасажирів по міських маршрутах. Салон автобуса вміщає щонайменше 80 пасажирів.

За словами розробників, характеристики електробуса будуть залежати від комплектації. Пробіг на одній зарядці – від 200 км. Сумарна потужність двигунів – 260 кВт, максимальна швидкість – близько 70 км/год.

Зазначається, що при виробництві автобуса використовуються європейські комплектуючі.

«Поява в модельному ряду «Богдана» електричного автобуса відкриє компанії перспективний ринок Європейського Союзу. …Остаточна ціна нового електричного автобуса буде визначена на початку нового року перед стартом серійного виробництва», – йдеться в повідомленні.

Також у компанії наголошують на необхідності використання подібних машин на українському ринку.

В «Богдані» нагадали, що вже мають досвід виробництва екологічного громадського транспорту: у співпраці з польськими фірмами Ursus і Enika був випущений електробус «Богдан А70100». Зараз він успішно експлуатується на маршрутах міста Люблін. Також «Богдан» виробляє кузови електробусів для французької компанії Bluebus, з якої в 2019 був укладений новий контракт на поставку продукції. Крім того, в листопаді минулого року «Богдан» представив першу українську повністю електричну вантажівку, виготовлену для датської компанії Banke Electromotive.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

волинь майбутнє автомобілі черкащина

Знак гривні
Знак гривні