Національне агентство із запобігання корупції отримало нового керівника

Новим головою Національного агентства з питань запобігання корупції обрано прокурора Генеральної прокуратури України Олександра Новікова. Про це повідомили під час фінального засідання конкурсної комісії з обрання голови НАЗК.

За кандидатуру Новікова проголосували одноголосно всі 6 членів конкурсної комісії. Обізнані з конкурсним процесом люди свідчать, що він лідирував на всіх етапах відбору.

"Рішення було приймати вкрай непросто. Оскільки це вкрай важливе рішення для НАЗК та України. Після інтенсивних обговорень, я гадаю, ми можемо відкрити результати нашого рішення. Це кандидат Олександр Новіков. Комісія оцінила його як кандидата, який найліпше відповідає вимогам, має належний досвід", - зазначив колишній експерт Ради Європи з питань боротьби з корупцією Тильман Хоппе.

За його словами, 6 грудня комісія відібрала короткий список з 8 кандидатів, яких було запрошено на співбесіди. Члени комісії проаналізували всю наявну інформацію про всіх кандидатів, а саме - резюме, декларацію, мотиваційний лист, тестування загальних навичок, психологічне тестування, стратегічне бачення розвитку НАЗК, також відповіді на запитання, які надсилалися, результати звітів про спеціальну перевірку.

НАЗК - не єдина кадрова амбіція Новікова, він також претендував на посаду голови/першого заступника голови Спеціалізованої Антикорупційної прокуратури. А ще кандидат успішно пройшов етап оцінювання прокурорів, яке влаштував чинний генпрокурор Руслан Рябошапка.

Новіков працює прокурором Департаменту нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності Генеральної прокуратури. Відповідно до інформації в декларації за 2018 рік обраного кандидата, розмір його заробітної платні становить 562 481 грн.

корупція

Знак гривні
Знак гривні