Чергове відведення військ запланували на березень 2020

На трьох нових ділянках відведення військ має відбутися до кінця березня 2020 року. Про це заявив Володимир Зеленський під час спілкування з українськими ЗМІ в Парижі.

До цього часу мають визначити, на яких саме ділянках фронту будуть нові відведення. Це обговорять у рамках тристоронньої контактної групи в Мінську, - передає Український мілітарний портал.

У першу чергу нове розведення сил на Донбасі має відбутися на тих ділянках, де це допоможе полегшити гуманітарну ситуацію.

“Був начальник Генштабу пан Хомчак, я йому сказав: будь ласка, підготуйте три найпростіші точки, які дійсно допоможуть у гуманітарному напрямку, які не небезпечні. Тобто вони (ділянки — ред.) погоджуватимуться в Мінську. У який термін? Ми прописали до кінця березня”, – зазначив Президент.

За словами Президента, якщо усе й надалі триватиме в такому темпі, як зараз, то розведення по всій лінії розмежування буде завершене тільки через 20 років.

На Донбасі вже відбулось розведення військ на трьох ділянках – поблизу КПВВ “Станиця Луганська”, а також неподалік від населених пунктів Золоте та Петрівське.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

армія донеччина війна луганщина

Знак гривні
Знак гривні