Легкість ведення бізнесу: Україна - як Індія, проте за роки Порошенка піднялася. В топі - Нова Зеландія, азійські тигри - і Грузія (ІНФОГРАФІКА)

Україна за рейтингом 2019 року - на шістдесят четвертому місці серед 190 країн світу за легкістю ведення бізнесу, свідчать дані Світового банку. Перші місця подиву не викликають - але зверніть увагу на Грузію в топ-10:

Повну таблицю можна подивитися на сторінці 16 файлу-звіту на сайті Світового Банку, Doing Business 2020.. У звіті можна детально прочитати про методологію.

Для порівняння, два роки тому Україна була на 76-й сходинці, а три роки тому - на 80-й.

Увага: дані свіжого рейтингу, як вказано на сторінці 16 файлу-звіту, рахувалися станом на 1 березня 2019 року й іще не мають нічого спільного з Зеленським. Ідеться поки що про зміни за час канденції Порошенка.

Чим більше балів, тим краще. Максимум - 100 балів. Враховується за десятибальною шкалою легкість ведення бізнесу за десятьма показниками - від коштів на відкриття бізнесу до витрат часу, податків і так далі.

В Новій Зеландії відкрити новий бізнес, в тому числі іноземцям, вартує лише кількох робочих годин.

Серед "топових" країн окремо відзначають Японію, в якій вести бізнес порівняно важко, особливо іноземним бізнесменам і компаніям.

Саудівська Аравія найбільше піднялася за останній рік.

Що враховується?

1) Легкість відкриття бізнесу
2) Отримання дозволів на будівництво
3) Отримання електрики
4) Реєстрація права власності
5) Отримання кредитів
6) Захист міноритарних акціонерів
7) Сплата податків
8) Легкість імпорту-експорту
9) Державне гарантування виконання контрактів
10) Вирішення питань банкрутства чи ліквідації.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

інфографіка графік дня рейтинг бізнес

Знак гривні
Знак гривні