Активіст не живе вдома, бо біля під'їзду тітушки. Нинішній заступник голови Офісу Президента погрожував йому «вивезти в ліс», - УП

Ось уже два місяці Роман Ратушний не живе вдома, тому що біля його під'їзду цілодобово чергують тітушки. Вони з'явилися там після того, як жителі Солом'янки зупинили вирубку частини Протасового Яру під будівництво 32-поверхового ЖК «Турбийон», а девелопер проекту – дніпровська компанія, якою співволодіє бізнесмен Геннадій Корбан – заявила, що зазнає через це серйозних збитків.

"Спочатку на Романа вийшов несподіваний переговорник – нинішній заступник керівника Офісу президента України Андрій Смирнов, який запропонував «вирішити все питання без стрілянини і вивезення на ліс». А потім понеслося. Цікаво, що Володимир Зеленський і Офіс Президента України давно в курсі ситуації – але мовчать, як партизани, - пише Володимир Хенгістов, підсумовуючи матеріал Української правди:

Ось витяги з матеріалу:

Ратушний стверджує, що у забудови є ще один впливовий покровитель – Андрій Смирнов. Колись він працював на Дмитра Яроша, потім захищав у суді ексрегіоналів Олену Лукаш та Олександра Єфремова. Ще одним клієнтом Смирнова був Геннадій Корбан. Нині Смирнов – заступник голови Офіса президента, який, за словами Ратушного, пропонував йому мирно "вирішити питання".

"Смирнов мені дзвонив, хотів організувати зустріч з другим бенефіціаром будівництва – Олегом Ігоровичем Левіним. Власне, сам Смирнов називав Левіна головним бенефіціаром, а зустріч хотів робити у Дніпрі. Але я, як людина розумна, за межі свого міста не збираюся виїжджати, тому ми поговорили з Левіним телефоном.

Розмова була яка з Левіним? Він питав: "Що особисто вами рухає?". Я пояснив позицію громади, що будуватися там не можна і що, якщо ви хочете будуватися у Протасовому Яру, то не в лісі і в зелених зонах, а там є нижче промзона. Почав йому проводити віртуальну екскурсію Києвом, з зазначенням місць, в яких немає лісу. Він сказав: "Ви мені як бізнесмену пропонуєте нереальний варіант, розмови про анулювання будівництва не може бути". Я спитав, навіщо ми тоді спілкуємось взагалі?

Потім ми ще зі Смирновим поговорили. Він сказав: "Романе, давайте не обривати діалог, давайте підтримувати комунікацію". Я погодився, на випадок якщо вони дійдуть колись думки, що не варто порушувати закон і знищувати ліс на самовільно захопленій землі. А потім ми зі Смирновим зустрілись, буквально за пару днів.

Він знову почав пропонувати мені варіанти, в яких я отримаю винагороду, а будівництво буде. Я максимально чітко вказав, що єдине, про що можна говорити, це про анулювання будівництва, і почав наводити аргументи на користь того, що їхня діяльність порушує закон. Смирнова це не цікавило, і він, коли зрозумів, що розмови про "рєшалово" не буде, почав банально погрожувати – зокрема, викраденням."

"10 жовтня Зеленський пообіцяв, що розбереться у цій ситуації. Реакції не було, до журналіста, який поставив запитання, ніхто не звернувся. 20 жовтня під час автовелопробігу йому спеціально привезли в Офіс звернення: одне – від громади, одне – від мене. Те, яке від мене, вони загубили. А те, яке від громади, воно, за нашою інформацією, розподілилося на Андрія Смирнова – людину, яка погрожувала мені викраденням", – каже Роман Ратушний.

Детально в матеріалі Української правди тут

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

корупція кримінал зеленський смирнов будівництво

Знак гривні
Знак гривні