Яке житло талановиті архітектори роблять для самих себе? (ФОТО)

Цей будинок Майкл і Петті Гопкінс побудували ще в 1976 році - через 43 роки вони досі живуть тут.

Будинок з легкої сталі та скла спочатку був одночасно будинком і офісом Hopkins Architects.

Офіс виріс, оскільки фірма стала знаменитою й великою - а от житло залишилось, і дотепер виглядає чудово.

Мінімалізм будинку - свідоме рішення. Крім того, його навмисне збудували так, аби він здавався меншим за особняки навколо.

Як більшість будівель у дусі хай-тек, цей дім має дуже мало постійних внутрішніх стін і перегородок - більшість із них міняються вільно за бажанням господарів.

Всі простори мають ту саму мінімалістичну естетику - навіть на початку не робилося постійного розрізнення між офісними частинами та житловими.

Нагорі був офіс та спальня, а спіральні сходи вели вниз, де розташовані кухня та їдальня, а також додаткові кімнати, що виходять прямо в сад.

Будинок у 1977 році отримав архітекторську нагороду, а в 2018 році - нагороду для "особливо важливих будинків" від Historic England:

"Це елегантна поствоєнна архітектура. Архітектори показали, як багато можна досягти в дуже обмеженому просторі та за невеликий бюджет - цей експериментальний на той час будинок витримав випробування часом і надихав інших архітекторів", - заявив під час вручення нагороди Дункан Вілсон, голова "Історичної Англії".

Архітектура "хай-тек", чільними представниками якої і є Гопкінси, стала одним із найбільш впливових напрямів у кінці 20 століття.

Скорочений переклад з журналу архітектури та дизайну DeZeen

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

краса архітектура британія

Знак гривні
Знак гривні