Шпигунські ігри. СБУ затримала кримчанина, який по завданню ФСБ пішов служити десантником і мав план дискредитації ЗСУ

Військова контррозвідка Служби безпеки України попередила інформаційну спецоперацію ФСБ із дискредитації українських Збройних Сил.

Про це повідомляє Служба Безпеки України, - передає mil.in.ua.

Оперативники спецслужби встановили, що російські куратори планували поширити у медіапросторі фейкові матеріали про нібито низький моральний стан ЗСУ.

Для цього ФСБ планувала використати українського воїна-десантника, який вже перебував у полі зору військової контррозвідки СБУ.

Військовий з десантно-штурмових військ у 2018 році вступив на службу за контрактом до ЗСУ, прибувши із тимчасово анексованого країною-агресором Криму.

Правоохоронці з’ясували, що чоловік після окупації отримав паспорт РФ, у 2016 році прийняв російську присягу та був відправлений до Сирії захищати «русский мир».

Затриманий військовий - під час присяги РФ в анексованому Криму

Він-таки, згодом під час служби в ЗСУ

Саме на Близькому Сході розпочалася його співпраця з ФСБ. Чекісти вирішили використати його українське походження для участі у межах спланованої на Луб’янці спеціальної операції із дискредитації військово-політичного керівництва України та бойових можливостей української армії.

За задумом кураторів, після вступу до ЗСУ військовий мав дезертирувати з української армії. Його «викривальні» виступи планувались на російських телеканалах та пропагандистських ЗМІ.

Контррозвідка СБУ перервала операцію ФСБ і затримала дезертира при спробі перетину адміністративного кордону з Кримом. Під час огляду у чоловіка вилучено зібрану на службі військову інформацію та документи щодо участі в бойових діях на сході України.

Наразі колишній військовий знаходиться під вартою, всі деталі його співпраці зі спецслужбами РФ встановлюватиме слідство.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

армія фсб сбу кримінал

Знак гривні
Знак гривні