Директорку Нацмузею історії, яка боролася з самобудом УПЦ МП, відсторонили з посади. У музеї перевірка

Генеральну директорку Національного музею історії України Тетяну Сосновську відсторонили від виконання обов’язків на час проведення у музеї перевірки, повідомляє офіційний сайт музею .

Фото з сайту Національного музею історії України

Як зазначається у даному повідомленні, перевірка проводиться на підставі наказу Міністерства культури України і «ініційована скаргою невеликої групи співробітників НМІУ, яким не до вподоби рух музею». «Наразі викликає подив той факт, що виконувачем обов’язків генерального директора НМІУ на період перевірки призначено особу з числа скаржників», - зазначається у повідомленні.

Фото з Facebook Тетяни Сосновської

«Раніше у Мінкульту була практика включати скаржників в склад комісії перевіряючих. Тепер наше суспільство пішло вперед. Скаржників призначають виконувати обов'язки генерального директора на час міністерських перевірок», - написала на своїй сторінці у фб Тетяна Сосновська.
Нагадаємо, Тетяна Сосновська запам'яталася на посаді гендиректора музею низкою цікавих проектів, які підвищили інтерес у суспільстві до цього закладу та сприяли зростанню кількості його відвідувачів.
Намісник "Десятинного монастиря" архімандрит Гедеон (Юрій Харон) погрожував Тетяні Сосновській «родовим прокляттям до семи поколінь» у разі подальших спроб демонтувати споруду УПЦ МП. В свою чергу Міграційна служба України анулювала у 2018 році його українське громадянство, через наявність у нього паралельно з українським російського паспорту. Окружний адміністративний суд Києва у 2019 році скасував рішення Міграційної служби.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

культура історія влада

Знак гривні
Знак гривні