«Справам Майдану - труба?»: Активісти пікетували ОП з вимогами недопущення розвалу розслідування справ Євромайдану

Під будівлею Офісу президента на вул. Банковій у центрі Києва відбулася акція з вимогою розслідувати справи Євромайдану.

Активісти, адвокати, рідні Героїв Небесної Сотні пікетували Офіс президента Зеленського. Вони вимагають від правоохоронців збереження матеріалів і подальшого розслідування справ Євромайдану. Активісти озвучили свої вимоги, а також в рамках перформансу символічно пропустили через шредер фотографії з Євромайдану, як символ загрози справам Євромайдану в зв'язку з реорганізацією правоохоронної системи в Україні.

Перед мітингувальниками виступив ексначальник управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк, адвокати сімей Героїв Небесної Сотні, рідні загиблих героїв.

До мітингувальників вийшов представник Офісу президента і забрав їхні вимоги.

"10 днів тому ми направили звернення до всіх органів влади з чітким планом недопущення розвалу справ Майдану. До такого критичного стану справи довела байдужість влади та умисні дії з ліквідації розслідувань. Дедлайн виконання плану — 20.11.2019 року, коли прокуратура втрачає функції слідства та справи Майдану повинні передаватися в ДБР. Зараз жодна з вимог не виконана. Управління в ДБР не створено. Відповідний закон не прийнятий і навіть не внесені необхідні зміни в законопроєкт. Підкреслюємо — запобігти катастрофічним наслідкам можна тільки чіткими, швидкими, скоординованими діями органів влади. Відповідальним за таку координацію є Президент", — заявили організатори мітингу.

Більше фото та відео — в репортажі Цензора з місця

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

майдан справимайдану

Знак гривні
Знак гривні