Нова дика ідея: До 2025 хочуть створити готель у космосі (ФОТО)

"Так, ідея дика, - пише Space, - але все-таки встигнемо ми до 2025 чи ні?" Зараз приватні ініціативи в космосі відіграють дедалі більшу роль - візьмімо ті ж ракети Space X, які орендує NASA - тож чому б і не ця:

Приватна компанія Gateway Foundation розробляє "космічний готель" у вигляді "першого космічного порта", який обертатиметься навколо Землі, обертатиметься навколо своєї осі й розміщуватиме не лише науковців-астронавтів, як нинішня МКС - але й простих відвідувачів. Ну, як простих - коштувати це буде немало.

Найбільше вражає амбітний графік: уже до 2025 фантазують приймати перших багатих туристів.

За задумом архітекторів, станція Von Braun стане найбільшою створеною людьми структурою в космосі - вона має розміщувати до 450 осіб (на МКС може перебувати шестеро людей).

Назва - від імені Вернера фон Брауна, спершу творця нацистської ракети "Фау", згодом батька американської космічної програми.

Планування зразу викликає певні заперечення: по-перше, хто і за яку зарплатню та з яким графіком працюватиме. Возити персонал часто - надто дорого, а міняти його рідко - небезпечно для здоров'я цих людей.

Збільшена кількість польотів має також екологічні наслідки, само собою. Вже зараз люди свідомі намагаються не літати там, де можна проїхати по землі.

Декого засмучує план назвати такий амбітний проєкт іменем нациста зі стажем - втім, компанія заявляє, що він був "нацистом вимушеним", "неохочим".

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

майбутнє технології космос

Знак гривні
Знак гривні