Високоточні ракетні удари або югославський сценарій. РФ розробляє нові плани агресії проти України – Кривонос

За своїм потенціалом Росія може піти на відкрите військове вторгнення в Україну, адже її війська щорічно проводять навчання уздовж українського кордону, зокрема й на території Білорусі. Але це може обернутися для глави Кремля Володимира Путіна великими проблемами.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Сергій Кривонос, – передає Цензор.

За його словами, в Росії розробляються різні варіанти агресії проти України – завдання ракетних ударів, щоб повторити югославський варіант, а потім ввести війська; не вводити війська, а просто високоточними ракетними ударами поставити Україну на коліна.

"Вони (росіяни. – Ред.) зміцнюють свої війська в Криму, створюючи там організаційно-штатні структури, що дозволяють у найкоротші терміни здійснити розгортання військ, щоб завдати удару з боку Криму. З боку Чернігівської і Сумської області (київський напрямок. – Ред.) у них взагалі може не виникнути проблем..." – підкреслив Кривонос.

Він додав, що військовий потенціал Росії дуже великий, тому головне завдання для України – це організація територіальної оборони. Кремль може піти на агресію, але йому потім вкрай важко буде утримати все під контролем.

"Для Кремля дуже важливо – якнайшвидше поставити тут (в Україні. – Ред.) маріонетковий уряд, який почав би танцювати під їхню дудку. Їм буде ще простіше домогтися успіху, якщо вони заздалегідь зроблять так, щоб ми один одного ненавиділи", – резюмував заступник секретаря РНБО.

Зустрітись із Зеленським

Кривонос заявляє, що секретар РНБО Олексій Данілов не бачить його у своїй команді, а вирішити це питання зможе тільки президент України Володимир Зеленський.

"Як буде далі? Чесно скажу, з огляду на позицію секретаря РНБО, який не бачить мене в РНБО... Я відповів пану Данілову, що прерогатива призначення заступника і секретаря належить президенту, тому я сподіваюся на швидку зустріч з президентом, щоб розставити всі крапки над "і", та просто запитати: чи потрібен я на цій посаді. Я готовий відзвітувати, що зроблено і що ми плануємо зробити", – сказав Кривонос.

Він підкреслив, що як військова людина, на будь-якому місці, де необхідно, виконуватиме свою роботу із захисту української держави.

За словами Кривоноса, роль Ради національної безпеки і оборони необхідно значно посилити. Він підкреслив, що насамперед потрібно підняти рівень відповідальності й працездатності.

Кривонос вважає, що за останні три-чотири місяці позитивний рівень сприйняття РНБО в суспільстві був втрачений. "Один (секретар РНБО Олександр Данилюк. – Ред.) пішов у відставку, інший прийшов – починає організовувати нову команду... певні призначення... радників, крім негативу в суспільстві, нічого не мають", – сказав Кривонос.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

кривонос росія агресія

Знак гривні
Знак гривні