Червоний Хрест і Лікарі без кордонів відмовилися відвідувати українських бранців Кремля – Супрун

"Коли у своїх державах будете вирішувати, чи давати їм гроші, подумайте про це", – наголосила колишня очільниця МОЗ.

Міжнародні гуманітарні організації відмовлялися відвідувати українських політичних в'язнів, яких незаконно утримує Російська Федерація у в'язницях. Про це 1 листопада на Львівському безпековому форумі сказала колишня в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, - передає 5 канал.

"Коли я була виконувачем обов'язків міністра, то ми писали дуже багато разів у міжнародні організації: в Червоний Хрест, "Лікарі без кордонів", Amnesty International. Ми просили, щоб вони відвідували наших полонених у російських в'язницях. Вони відмовлялися", – цитує ексчиновницю видання.

Супрун додала: "Мені в приватному порядку сказали, що вони не хочуть образити росіян, бо тоді не зможуть працювати на їхній території. Це дуже негативне явище. Я б хотіла, щоб наші іноземні гості розуміли, що Червоний Хрест і "Лікарі без кордонів" відмовилися відвідувати наших полонених. Коли у своїх державах будете вирішувати, чи давати їм гроші, подумайте про це".

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

росія репресії медицина

Знак гривні
Знак гривні