Слуги зайняли державницьку позицію, але довелося трохи поштовхатися з ОПЗЖ (ВІДЕО)

Сутичка виникла через обурення депутата від ОПЗЖ Миколи Скорика.

У Верховній Раді під час пленарного засідання сталася сутичка між депутатами.

Бійка виникла через обурення депутата від "Опозиційної платформи — За життя" Миколи Скорика після відхилення постанови про створення ТСК щодо подій в Одесі 2 травня 2014 року. За створення комісії проголосували тільки 79 депутатів при мінімально необхідних 226.

"Одеська трагедія 2 травня" — це один з важливих міфів російської дезінформації. ОПЗЖ, як партія, яку активно підтримує Росія, намагалася створити слідчу комісію з цих подій. Це перегукується зі справою, яку відкрила ДБР проти Парубія саме по цих подіях. В ширшому контексті, йдеться про спробу Росії організувати в Україні кримінальне переслідування лідерів Майдану та тих, хто протистояв російській агресії. Цього разу "Слуги народу" зайняли державницьку позицію і зупинили черговий крок до повзучої інтервенції.

Нагадаємо, що 2 травня українські активісти попри бездіяльність міліції зупинили захоплення міста російськими тітушками. В результаті сутичок останні заховалися в будинку, там виникла пожежа і багато з них загнуло. Українські активісти намагалися врятувати кого могли.

Після голосування в залі почалася суперечка між нардепами від ОПЗЖ і Слуги народу. Микола Скорик почав штовхатися з Миколою Тищенком, київським мажоритарником від Слуги.

За матеріалами РБК-Україна, Нового часу, 5 каналу

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

Рада бійка політика

Знак гривні
Знак гривні