Мисяк - права рука Кізя, вже вів справи Майдану і брав участь у їх саботажі

Представники Адвокатської дорадчої групи, яка об'єднує адвокатів сімей Небесної сотні, розкритикували призначення Віктора Мисяка главою Департаменту процесуального керівництва над "справами Майдану".

"Вкрай дивує призначення Мисяка. Це абсолютно неприйнятно, якщо Генпрокурор і справді націлений на ефективне розслідування справ Майдану і гідне представлення обвинувачення в суді. Віктор Мисяк - як протеже Сергія Кізя - вже очолював управління процесуального керівництва у справах Майдану, створене Юрієм Луценком в серпні на місці ліквідованого відділу прокурорів. І за цей час запам'ятався лише як права рука Кізя, повноцінно брав участь у саботажі справ", - йдеться в заяві адвокатів, яку цитує Цензор.

Призначення Мисяка адвокатська група пов'язує з небажанням розслідувати справи Майдану.

"По-перше, він сам і є особою, яка перешкоджала розслідуванню в минулому. По-друге, його призначення - знак для слідчих і прокурорів, що реальної мети досягти результатів у розслідуваннях справ Майдану у керівництва ГПУ немає", - наголошується в повідомленні.

Водночас, адвокати повністю підтримали призначення заступником керівника Департаменту Олексія Донського.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

майдан беркут кримінал справимайдану

Знак гривні
Знак гривні