Адвокати вимагають, аби в ДБР створили управління для розслідування справ Майдану

Представники Адвокатської дорадчої групи, яка об'єднує адвокатів сімей Небесної сотні, наполягають на необхідності негайного вжиття заходів щодо недопущення розвалу розслідування справ Майдану.

"Звертаємося до вас із проханням негайно вжити всіх необхідних заходів для недопущення розвалу розслідування справ Майдану, а саме: невідкладно створити в структурі ДБР управління з розслідування справ Майдану (повноваження директора ДБР), для чого відповідно збільшити кількість працівників ДБР (повноваження прем'єр-міністра)", - йдеться в зверненні, яке цитує Цензор.

Адвокати бачать "реальну загрозу зупинки слідства і втрати результатів розслідування у справах Майдану" в позбавленні прокуратури функцій слідства.

"Надалі, відповідно до закону, нерозслідувані кримінальні провадження мають бути передані за підслідністю, а саме - в Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) і Державне бюро розслідувань (ДБР). Але ДБР не готове ні приймати ці справи, ні розслідувати їх, оскільки не має відповідного підрозділу в своєму складі. В такій ситуації передавати ці справи в ДБР, тобто "в нікуди", або віддавати їх новим слідчим, означає просто зупинити процес розслідування не менш ніж на півроку", - вважають адвокати сімей Небесної сотні.

Вони адресували своє звернення і застереження до президента, генпрокурора, прем'єр-міністра, директора ДБР і керівників парламентських фракцій.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

майдан беркут кримінал справимайдану

Знак гривні
Знак гривні