Горбатюк: Зеленський називав розслідування справ Майдану одностороннім, через нібито ігнорування вбивств правоохоронців

Про це заявив звільнений начальник Управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.

Як передає Цензор.НЕТ, про це він розповів в ефірі Громадського.

Горбатюк підтвердив, що зустрічався з Зеленським, Русланом Рябошапкою, який тоді ще не був генпрокурором, а глава Офісу президента Андрій Богдан приєднався вже наприкінці зустрічі. Вони хотіли почути від Горбатюка подробиці щодо розслідування справ Майдану.

"Що здійснюється в розслідуванні, які результати розслідування, які проблеми розслідування, чому воно розслідується необ'єктивно, як вважав президент. Однобоко, на його думку, тому що не розслідуються вбивства правоохоронців. Але я пояснив, що ми розслідуємо всі епізоди, всі вбивства, і в нас притягнуті до відповідальності як убивці правоохоронців, так і вбивці протестувальників", — розповів Горбатюк.

Він додав, що попри скепсис, Зеленський адекватно сприймав його пояснення.

"Було розуміння, були уточнюючі запитання, і я хочу сказати, що абсолютно оптимістично закінчилась зустріч. Він (Зеленський — ред.) закінчив її словами: ваші справи мають розслідуватися, і має бути вам допомога", — розповів екс-прокурор.

Нагадаємо, генеральний прокурор Руслан Рябошапка 23 жовтня підписав наказ про звільнення керівника Управління спеціальних розслідувань Сергія Горбатюка, офіційно нібито через "реорганізацію" даного органу. Проте сам Горбатюк пов'язує звільнення зі своєю "незручною" позицією стосовно до нового керівництва ГПУ.

Зустріч Володимира Зеленського з Горбатюком відбулася у серпні, сам Горбатюк охарактеризував її як "оптимістичну". «Я зустрічався з президентом у серпні й розповів про всю проблематику, про результати розслідування. Вона завершилася, на мій погляд, доволі оптимістично, з розумінням того, що справи мають розслідуватися, і перешкоди, які є, мають бути усунені", — заявив вже звільнений Горбатюк під час брифінгу під стінами Генпрокуратури 24 жовтня.

майдан беркут зеленський

Знак гривні
Знак гривні