Міністр економіки не зміг назвати показники компанії, яку за критеріями направив на приватизацію

Міністр розвитку економіки Тимофій Милованов не зміг назвати фінпоказники компанії, яку відправив на приватизацію. “Не знаю”, - відповів міністр на питання, який чистий прибуток продемонструвала “Об’єднана гірничо-хімічна компанія” за минулий рік - але при цьому на початку жовтня Милованов передав її в Фонд держмайна на приватизацію.

Про це йдеться у програмі “Он воно як” (Bihus.Info).

Аналогічну відповідь Милованов дав на питання про те, скільки за неї можна виручити зараз. “Не знаю, ринок покаже,” - сказав міністр.

На уточнююче питання: “Тобто, ви виставляєте на продаж прибуткову держкомпанію, навіть не маючи розуміння, за скільки її можна зараз продати, правильно?” - міністр відповів: “Правильно”.

Він також пояснює необхідність приватизації ОГХК кримінальними справами, що веде НАБУ: “Компанія могла б бути більше прибуткова, якби на ній не крали”.

Нагадаємо, ці справи стосуються діяльності її попереднього керівника Руслана Журила у 2014-2016 рр. - тоді компанія укладала тендерні та експортні контракти з оточенням Журила.

У 2019 р. ОГХК очікує чистий прибуток на рівні 244 млн грн. У 2018 р. її чистий прибуток склав близько 115 млн грн. За 2017 р. компанія сплатила державі дивіденди в розмірі 333 млн грн, за 2016 рік - 322 млн грн.

При цьому міністр так описав критерії, за якими має прийматися рішення про приватизацію: “Є три критерії, на які ми дивимся. Перше - прибутковість, хто краще - державний власник чи приватний, друге - сервісна функція, і третє - стратегічна”.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

економіка курйоз милованов

Знак гривні
Знак гривні