Неправда, шантаж, маніпуляції: Вадим Пристайко просуває формулу Штайнмаєра

Попередній уряд не погоджував "формулу Штайнмаєра" (проведення виборів в ОРДЛО без забезпечення контролю над кордоном та інших безпекових компонент). Міністр Пристайко говорить неправду коли стверджує, що погодження формули відбулося до нього. Проте навіть люди з дуже короткою пам'яттю можуть згадати, що саме Пристайко вперше погодив цю формулу у вересні, на зустрічі дипломатичних радників країн-учасниць "нормандської" четвірки.

Більше того, очільник МЗС використав також і шантаж: незгодні з тим, як саме команда Зеленського хоче отримати мир з Росією в обмін на частину суверенітету, повинні готуватися до скорочення пенсій, медичних страховок та інших виплат - саме такі погрози очільник МЗС озвучив журналістам у Люксембурзі після засідання комітету із закордонних справ Європарламенту.

"Якщо для народу це прийнятна ціна, ми це робимо. Якщо ні, ми маємо знати, наприклад, я говорив вже, звертався до наших депутатів, якщо вони серйозно до цього ставляться, тоді ми забираємо третину нашого бюджету з пенсій, зарплат, медичного страхування, переводимо це в мобілізацію нашої армії і намагаємося захистити себе без мирного процесу", – заявив міністр.

Подібні меседжі про те що "у всьому винні попередники, ми лише виконуємо обіцянки", представники команди Зеленського досі використовують часто і з великим ентузіазмом.

Однак, заява про "третину бюджету" використана вперше, і може бути початком інформаційної обробки громадян України, щоб "примусити" їх до "миру" на російських умовах.

Нагадаємо, за попередньої влади не потрібно було "третини бюджету пенсій, зарплат, медичного страхування", щоб відновити Збройні Сили України. Так само, ніхто із західних партнерів не міг змусити того ж Павла Клімкіна погодитися на формулу Штайнмаєра - всі ці проблеми почалися з приходом нової команди від Зе.

Нагадаємо, який підхід використовувала команда попереднього президента: наприклад, закон для окупованих територій повинен був стати чинним лише після виборів, які мали пройти на умовах України (контроль України за кордоном, вільна діяльність українських партій і ЗМІ на нинішніх окупованих територіях тощо).

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

росія мінськ

Знак гривні
Знак гривні