Дипломатичні тітушки? З посольства Туреччини вийшли невідомі й напали на протестувальників (ВІДЕО)

З посольства Туреччини в Україні вийшли невідомі та напали на акцію протесту. Поліція, яка прибула на місце подій, почала вимагати дозволу – від активістів.

Один із нападників

Невелика кількість активістів вийшла на акцію протесту, щоб висловити свою солідарність з сирійськими курдами й заявити про неприйняття турецької політики, – передає Хмарочос.

З посольства вийшли незрозуміло хто і напали на українських активістів:

«Якщо подібне повториться, то можна диких імперців взагалі власноруч силоміць затримувати й передавати в поліцію (КПК це дозволяє). І там хай вже розбираються, з дипломатичним статусом був нападник, чи ні», – прокоментував ситуацію правозахисник Михайло Лебідь.

Поліція, яка прибула на місце подій, почала вимагати дозволу – від активістів.

Михайло Лебідь на це зауважив, що відсутність повідомлення про намір провести мирне зібрання не є правопорушенням в Україні. Але про наступну акцію активіст рекомендує повідомити (заради захисту) і також радить паралельно бути готовими до самозахисту.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

wtf

Знак гривні
Знак гривні