Скільки в Україні ветеранів АТО й від яких відомств? (ІНФОГРАФІКА)

Згідно з даними Міністерства у справах ветеранів України, станом на 1 липня 2019 року нараховується майже 369 451 осіб, які отримали статус учасника бойових дій (УБД) із числа осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали участь в АТО. Серед них жінки - 4.1% (15 тисяч осіб), при цьому найбільше жінок від Нацполіції - майже 18%, найменше від УДО - одна особа. Як люди зі статусом УБД розподілені за відомствами?

Коми не десяткові, а візуально відокремлюють тисячі

* Зауважимо: в таблиці окремо вказано саме МВС, і окремо - Нацгвардія (більше, ніж власне МВС) та окремо Нацполіція.

Джерело - запити до відповідних відомств для дослідження, проведеного Києво-Могилянською академію.

Офіційне (для повної точності) формулювання:

Інформація щодо кількості осіб, які отримали статус учасника бойових дій за участь у проведенні антитерористичної операції, забезпеченні її проведення чи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їхнього здійснення у розрізі відомств станом на 01.07.2019.

Станом на 1 липня 2019 року офіційний статус особи з інвалідністю внаслідок війни мають майже 11 тис. ветеранів. Варто зауважити, що ця кількість суттєво збільшилася протягом року, адже рік тому їх було близько 3 тис. осіб.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

армія поліція ветерани мвс

Знак гривні
Знак гривні