Дожилися: штучний інтелект дістався навіть баскетболу - й може змінити тактику цієї гри (ВІДЕО)

Штучний інтелект допомагає баскетбольним тренерам розробляти маневри, щоб обійти команду суперника. Про це пише журнал Science і показує наочно:

Для того, щоб навчити гравців обходити суперників і добиратися до кільця, тренери часто використовують дошки. Але дошка не показує, як відповідатиме команда-суперник. Нова програма, якою керує штучний розум, це міняє.

Картинка ілюстративна

Ось як це працює:

Тренер малює свою команду червоними точками, а суперників - синіми. Коли він починає рухати своїх гравців, наприклад, пальцем на тач-скріні - штучний інтелект у відповідь рухає суперників.

І робить він це на основі даних, отриманих зі справжніх ігор NBA. Таким чином, ми маємо, використовуючи аналог, не "шахи як теорію" для початківців, а "шахи як практику" - вищий рівень, коли вчимося на справжніх іграх на кшталт Фішер-Карпов, найвищого рівня.

З часом результати стають дедалі реалістичнішими.

Це може змінити саму тактику гри в баскетбол.

Система навчається й навчає своєю реакцією справжніх баскетболістів - чи бодай талановитих тренерів, які потім мають передати це знання гравцям.

Детально на Science (англійською)

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

технології спорт

Знак гривні
Знак гривні