Ми - всьо. Як у ЦВК зреагували на свій Зе розпуск. Як голосували фракції? (ФОТО)

Центральна виборча комісія, яку 13 вересня звільнила Верховна Рада, вважає рішення парламенту політичним і немотивованим, але сенсу його оскаржувати не бачить.

"На риболовлю поїду…у нас зараз більше організаційні речі: кабінети звільнити, поприбирати. Що ж тут незрозумілого? Ми це розцінюємо як політичне рішення… Ми – всьо… Якщо парламент вважає так, то хай буде", - сказав заступник глави ЦВК Євген Радченко про плани на майбутнє.

Він вважає рішення Ради несправедливим, але сенсу його оскаржувати не бачить, оскільки воно політичне.

Радченко додав, що члени комісії під керівництвом глави ЦВК Тетяни Сліпачук можуть дати підсумкову прес-конференцію, але уже не в якості Центрвиборчкому, але поки що цього не обговорювали.

Дивіться також: Зеленський міняє склад ЦВК для майбутніх референдумів, у тому числі про статус Донбасу, - Мегера

"Після рішення парламенту ми зібралися колективом, щоб попрощатися, сказати слова подяки, бо ми відпрацювали дуже важкий рік", - повідомила секретар ЦВК Наталя Бернацька.

"Ми оцінюємо, що це нова реальність. Вперше в Україні з’явилася партія монобільшості у парламенті. І, звичайно, природним є їх бажання перезавантажити всі можливі органи, незважаючи на той 7-річний строк повноважень, який передбачений законом для ЦВК для того, щоб чергові вибори проводилися тим складом ЦВК, який не має жодного відношення до тих парламентарів, які підуть на ці вибори", - розповіла вона про рішення ВР.

За її словами, перезавантаження стосується не тільки ЦВК, а й інших органів влади, судової системи.

"Сподіваюся, що з нашим досвідом ми знайдемо якусь цікаву сферу, в якій можна бути корисним. Але наразі нічого конкретно сказати не можу, бо тільки сьогодні цю новину отримали. У мене найщасливіший чоловік, що відбувся розгін ЦВК, бо за останній рік він мене майже не бачив", - сказала секретар ЦВК про плани після звільнення.

Як відомо, 13 вересня Верховна Рада достроково звільнила всіх членів Центральної виборчої комісії. За проект постанови №2127 проголосував 341 депутат. Ось по фракціях:

Центральну виборчу комісію оновили щойно 20 вересня 2018 року. Проте 9 вересня 2019 року новий президент Володимир Зеленський направив до Ради подання про дострокове припинення повноважень ЦВК.

За матеріалами УП

Рада вибори

Знак гривні
Знак гривні