Новий уряд у цифрах: молоді реформатори з досвідом, учасники Майдану та діти старих еліт. Й інші цікаві факти

Ось дещо цікаве про новий уряд в цифрах. Минуле членів нинішнього Кабміну додає оптимізму. Головне в нинішніх політичних умовах, як, в принципі і завжди, щоб вони уміли казати тверде "Ні".

Адже побажання, наприклад, щодо заступників точно будуть. Наприклад, як пише видання Ліга, голова Національної служби здоров'я Олег Петренко відмовився від посади міністра охорони здоров'я саме, тому, що офіс президента наполягав на тому, що половину міністрів призначає ОФ, а половину міністр.

Підпахував Олександр Снідалов

СПАДКОВІСТЬ УПРАВЛІННЯ — 55%
Найбільше членів нового уряду об'єднує те, що більшість з них (55% або 10 урядовців з 18) були на держслужбі за попередньої влади.

На держслужбі за попередньої влади — Кулеба, Маркарова, Пристайко, Загороднюк, Аваков, Криклій, Новосад, Бабак, Соколовська, Коляда. 55%, 10 з 18.

ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО — 50%
Другим за потужністю об'єднавчим фактором є досвід роботи в NGO. Його мають 50%, або 9 урядовців з 18. Найбільша кузня кадрів — BRDO, яка делегувала трьох урядовців.

Досвід роботи у громадському секторі — Кулеба, Федоров, Милованов, Загороднюк, Оржель, Криклій, Малюська, Скалецька, Дубілет, Гончарук. 50%, 9 з 18.

ЗАХІДНЕ МИСЛЕННЯ — 44%
Також суттєвим є вплив на уряд західного мислення через освіту, здобуту за кордоном (США та ЄС), якою можуть похвалитись 44%, або 8 урядовців з 18.

Отримали західну освіту (США, ЄС) — Маркарова, Милованов, Загороднюк, Малюська, Новосад, Бабак, Скалецька, Дубілет. 44%, 8 з 18.

ДОРОГУ МОЛОДИМ — 39%
Відразу кілька вікових рекордів побито у цьому складі уряду, а все тому, що 39%, або 7 урядовців з 18, мають 35 років або менше.

35 і молодше — Федоров, Оржель, Криклій, Новосад, Соколовська, Дубілет, Гончарук. 39%, 7 з 18.

ДИНАСТІЇ — 30%
Дещо слабшим, але все ж досить значимим чинником для нового уряду є династична елітарність його членів. 30%, або 6 урядовців з 18, є дітьми старих еліт.

Діти старих еліт — Кулеба, Загороднюк, Малюська, Дубілет, Гончарук, Пристайко. 30%, 6 з 18.

ЛОБІЮВАННЯ — 30%
Також 30%, або 6 урядовців з 18, пов'язані з великим капіталом і знаходяться в зоні ризику стосовно лобіювання інтересів цього капіталу.

Пов'язані з великим капіталом і мають ризик лобіювання — Загороднюк, Аваков, Криклій, Бородянський, Скалецька, Дубілет. 30%, 6 з 18.

БІЗНЕСМЕНИ — 28%
Безпосередньо з бізнесу, без досвіду держуправління, на міністерські посади прийшло 28%, або 5 урядовців із 18.

Прийшли на посаду з бізнесу — Федоров, Загороднюк, Бородянський, Дубілет, Милованов. 28%, 5 з 18.

ДІЯЧІ РЕВОЛЮЦІЇ ГІДНОСТІ — 28%
Також 28%, або 5 урядовців з 18, публічно підтримували і брали участь у Революції Гідності.

Публічно брали участь і підтримували Революцію Гідності — Кулеба, Милованов, Загороднюк, Аваков, Бородянський. 28%, 5 з 18.

ЗЕ КВАРТАЛ — 5.5%
5.5%, або 1 урядовець з 18, пов'язаний зі студією "95 Квартал".

Пов'язані з 95 Кварталом — Федоров. 5.5% 1 з 18

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

уряд зеленський гончарук

Знак гривні
Знак гривні