Шуфрич, Слуга народу і проста двоходівка з делегітимізації свободи слова в Україні

Що насправді відбувається зараз із комітетом з питань свободи слова, або, скоріше, зі свободою слова в Україні? Проста двоходівка з делегітимізації самого поняття «свобода слова» правлячою партією «Слуга народу».

Так вважає Наталія Лігачова, Детектор медіа. Йдеться про це:


В новій Раді поділили напрями: комітет свободи слова очолить Шуфрич, інформполітику - директор 1+1 (+СПИСОК)

Хід перший - поділ комітетів на власне комітет зі свободи слова та комітет з гуманітарної та інформаційної політики. При цьому непублічно медійним ГО «слуги» пояснювали це тим, що, мовляв, присутність одіозних політсил в колишньому комітеті зі свободи слова не давала можливості прийняти необхідні законопроекти з інформаційної безпеки.

Хід другий - під розмови про те, що, мовляв, «Слуга» категорично проти того, щоб комітет зі свободи слова очолив представник ОПЗЖ, таким чином ще раз приспавши пильність медіаспільноти, правляча партія «раптово» віддає керівництво комітетом таки «Опозиційній платформі - За Життя» .

Навіщо?

Все просто.

Медіаспільнота ніколи не прийме комітет зі свободи слова, очолюваний представником ОПЗЖ, партією Медведчука - який був «хрещеним батьком» темників в Україні. Причому, прізвище того, хто саме від ОПЗЖ очолить комітет, не має значення. Захищати «свободу слова» в лапках разом із Шуфричем та іншими медведчуківцями ми не будемо. Бо «свобода слова» в їхньому розумінні - це свобода пропаганди і маніпуляцій.

АЛЕ! Стежте за руками. Насправді ми вже побачили достатньо сигналів того, ЯК ставиться до свободи слова, до публічної критики сама партія «Слуга». Кошмар розповсюджувачу газет із карикатурами на Зеленського, відкривають справи проти авторів негативних роликів про Зеленського, всіляко ображають журналістів, для їх дискредитації влаштовують флешмоби і т.д.

Отже, в країні де-факто не залишиться інституції, яка буде СПІЛЬНО з медіаспільнотою захищати свободу слова тоді, коли її реально треба буде захищати, в тому числі від намірів ВЛАДИ.

Комітет з гуманітарної та інформполітики буде в руках "Слуги", та ще й очолить його Ткаченко - не просто «людина» Коломойського, а дуже тонкий, добре освічений, він прекрасно знає всі нюанси медійної ситуації і медійного контингенту в Україні. Комітет з питань свободи слова буде для громадянського суспільства парією з обрізаними повноваженнями.

Всі геніально просто. І все це прекрасно розуміють автори схеми, що б вони зараз нам не розповідали бадьорими і красивими словами.

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

Рада опініон змі медведчук шуфрич

Знак гривні
Знак гривні